Zaterdag 25.05.19 | 13.59 uur

Leden kunnen hier gereserveerde materialen ophalen en inleveren

Bibliotheek afhaal-, en brengpunt in Wanneperveen

Wanneperveen heeft geen Bibliotheekvestiging, maar wat misschien minder bekend is, is dat Wanneperveen wel een Bibliotheek afhaal-, en brengpunt heeft. Deze is gevestigd in ‘de Perelaar’.

Wat is een afhaal-/brengpunt?
In het punt staat geen collectie waaruit leden kunnen kiezen wat ze mee willen nemen, maar bibliotheekleden kunnen hier al hun gereserveerde materialen ophalen en inleveren. Alle leden kunnen namelijk via de website www.bibliotheekkopvanoverijssel.nl alle gewenste materialen in de provincie Overijssel gratis reserveren.

Daarbij heeft men ook nog de mogelijkheid tegen een vergoeding digitaal materialen te reserveren en te kiezen uit de bibliotheekcollectie van Nederland met totaal miljoenen titels. Bij het afhaal- en brengpunt in ‘de Perelaar’ kunnen de gereserveerde materialen worden opgehaald en teruggebracht. Eenmaal per week, op maandag, komt er transport naar ‘de ‘Perelaar’. Via dit transport worden de gereserveerde materialen gebracht en de ingeleverde materialen weer meegenomen.

Hoe werkt het?
Via www.bibliotheekkopvanoverijssel.nl kunt u materialen zoeken in de catalogus van de Bibliotheek. De door u gewenste materialen kunt u direct reserveren. Bij het maken van de reservering kunt u kiezen uit alle bibliotheken in Steenwijkerland om de materialen op te halen. Als u dan kiest voor Wanneperveen, worden de door u gereserveerde materialen naar de Perelaar gebracht, waar u ze kunt ophalen en inleveren.
De materialen staan voor u klaar in een boekenkast. De materialen zijn dan al op uw pas uitgeleend. U kunt de boeken voor drie weken en dvd’s voor één week lenen.
Als u uw geleende materialen weer inlevert, plaatst u ze in een andere boekenkast. U ontvangt bericht wanneer de materialen voor u klaar staan in de Perelaar!

Bij de boekenkast in de Perelaar staat ook duidelijk aangegeven hoe het werkt. Vrijwilligers zorgen ervoor dat de gereserveerde materialen in de Perelaar in de kast terecht komen en dat de ingeleverde materialen weer teruggaan naar waar ze vandaan komen.

Lid worden?
Wilt u lid worden van de Bibliotheek Kop van Overijssel? Dat kan natuurlijk. U kunt online lid worden via www.bibliotheekkopvanoverijssel.nl, u geeft dan ook aan in welke vestiging in Steenwijkerland u uw lidmaatschapspas wilt ophalen. Nadat u uw pas heeft opgehaald, kunt u gebruik maken van al onze diensten. Daarnaast kunt u ook gewoon lid worden in een Bibliotheekvestiging. Onze medewerkers staan voor u klaar!

Overige bibliotheekvestigingen en e-books
Voor alle leden geldt dat ze ook in de andere bibliotheekvestigingen in Steenwijkerland terecht kunnen, zoals Bibliotheek Vollenhove, Giethoorn en Steenwijk. Daar kunnen leden rustig snuffelen tussen de vele materialen die de Bibliotheek Kop van Overijssel te bieden heeft. Daarnaast kan je met een lidmaatschap van de Bibliotheek ook e-books lenen bij de Online Bibliotheek. Via de Online Bibliotheek heb je toegang tot ruim 20.000 e-books! Met je lidmaatschap hoef je, je alleen te registeren voor een directe toegang tot de e-books.

Wie nog vragen heeft kan daarvoor terecht bij de medewerkers in Bibliotheek Vollenhove of via onze website www.bibliotheekkopvanoverijssel.nl

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 11.03.19 | 16.00 UUR


advertentie

Vandaag:
18° | 7°
Meer weer...
Morgen:
19° | 7°


TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.29819 s