Zaterdag 21.09.19 | 22.28 uur

'Laaggeletterdheid, laaggecijferdheid en digitale vaardigheden'

BGL Steenwijkerland houdt thema-avond in de Burght

In Nederland zijn naar schatting 1.8 mln. laaggeletterden. In Steenwijkerland wordt dit geraamd op 3500 – 4000 inwoners. Het is voor laaggeletterde mensen moeilijker om goed geïnformeerd te blijven en in te spelen op nieuwe ontwikkelingen in de samenleving zoals bijvoorbeeld de digitalisering. Dat kan sociale en of economische nadelen met zich meebrengen. Soms gaat het nog verder en kunnen betrokkenen schaamte ervaren als gevolg van vermeend onbegrip uit de omgeving. Hetgeen betekent dat ze bepaalde sociale activiteiten liever mijden.

"Met andere woorden laaggeletterdheid kan mensen op een achterstand zetten en het zou mooi zijn als wij in Steenwijkerland het aantal laaggeletterden terug kunnen brengen. Dat is geen eenvoudige opgave omdat het vanuit vele invalshoeken kan worden bekeken", aldus BuitenGewoon Leefbaar Steenwijkerland.

BuitenGewoon Leefbaar Steenwijkerland nodigt om die reden vertegenwoordigers van diverse organisaties uit voor een thema-avond op donderdag 21 maart 2019 bij MFC de Burght in Vollenhove. De fractie en deskundigen hopen op deze avond in gesprek te gaan om te kijken welke mogelijkheden er zijn om laaggeletterdheid in Steenwijkerland te verminderen. Aanvang 20.00 uur.

De avond bestaat uit drie delen. In het eerste deel zal een aantal deskundigen de problematiek en ontwikkelingen rond Laaggeletterdheid in Steenwijkerland toelichten. In het tweede deel is het de bedoeling dat de mensen verdeeld over tafels samen met deskundigen aan de hand van stellingen met elkaar in gesprek gaan om ideeën te verzamelen om de laaggeletterdheid in Steenwijkerland aan te pakken. In het derde deel leggen we de ideeën die aan de tafels zijn bedacht voor aan een deskundigenpanel voor feedback. De avond staat onder leiding van Jeannette Top.

Geïnteresseerden kunnen zich opgeven op het email adres: secretaris@buitengewoonleefbaar.nl

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 07.03.19 | 09.30 UUR


advertentie

Vandaag:
24° | 9°
Meer weer...
Morgen:
20° | 9°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.33112 s