Woensdag 26.02.20 | 15.33 uur

Burgemeester Rob Bats verricht opening op 4 maart

Informatieavond 'Lelystad Airport' in Steenwijk

Inwoners van de gemeente Steenwijkerland zijn welkom op de informatieavond over de gevolgen van de uitbreiding van Lelystad Airport. Op maandagavond 4 maart 2019 heet burgemeester Rob Bats iedereen welkom in Rabo Theater De Meenthe, aan het Stationsplein 1 in Steenwijk. De avond start om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

Er zijn diverse sprekers en vanwege de komende Provinciale Statenverkiezingen zijn ook diverse vertegenwoordigers van politieke partijen aanwezig.

Zo geeft Leon Adegeest (HoogOverijssel) een samenvatting van de huidige stand van zaken over Milieu Effect Rapportage en geluidsnormen. Mijndert Ververs, voorzitter van SATL (Samenwerkende Actiecomités Tegen Laagvliegen), geeft een schets van de actuele politieke situatie m.b.t. Lelystad Airport.
Petra Wagenaar, senior planoloog van de gemeente Steenwijkerland vertelt welke acties de gemeente ondernomen heeft, om voor het belang van de inwoners op te komen. Technische informatie over mogelijke vliegroutes boven Steenwijkerland, de vlieghoogtes en te verwachten geluidsoverlast, schetst luchtvaartdeskundige Wim Liesker in een duidelijk overzicht. Kees Baumann, ondernemer in de recreatiesector, heeft de krimp, het verlies van werkgelegenheid in de recreatiesector berekend.

Het deel voor de pauze wordt afgesloten met een toelichting op de betekenis van uw stem bij de Provinciale Statenverkiezingen en de invloed op de Eerste Kamer. Politiek bevindt Lelystad Airport zich op een kantelpunt. Deze avond ontvangt u suggesties wat u hierin zelf kunt betekenen.

Na de pauze volgen een vragenronde en een debat met vertegenwoordigers van de Provinciale politieke partijen. In Overijssel nemen CDA, VVD, SP, PvdA, D66, PVV, CU, SGP, GL, 50PLUS, PvdD, DENK en FvD deel aan deze verkiezingen.

De avond wordt georganiseerd door HoogOverijssel, afdeling ‘Red Weerribben-Wieden' in samenwerking met de Gemeente Steenwijkerland. "Het belooft een interessante avond te worden en we hopen veel inwoners van Steenwijkerland e.o. te treffen, graag tot maandagavond 4 maart!"

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 22.02.19 | 09.35 UUR
Vandaag:
4° | 1°
Meer weer...
Morgen:
6° | 1°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.42194 s