Vrijdag 17.01.20 | 13.24 uur

Tweede editie van 5 t/m 7 april 2019

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Duo Black Buyu-Kardelen Buruk

Duo Black Buyu-Kardelen Buruk© Duo Black Buyu-Kardelen Buruk

Op 5, 6 en 7 april 2019 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF) de tweede editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je door heel Nederland in 35 gebouwen van Natuurmonumenten. Luister in een mooie locatie bij Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster naar prachtige klassieke muziek.

De klokken van Beulake Natuurgebied De Wieden is nu een plek om heerlijk doorheen te varen en vogels te spotten, maar was vroeger een armzalige streek waar turfstekers het hoofd boven water probeerden te houden. Soms letterlijk, want door de turfwinning verdween er steeds meer land in de golven. Het water werd de gemeenschappelijke vijand, onder meer voor de bewoners van het kerkdorp Beulake. Twee hevige stormen in november 1776 werd Beulake fataal. De Zuiderzeedijk brak op verschillende plekken door en verzwolg het dorp. Alleen de dorpelingen die zich in de kerk hadden verschanst overleefden de ramp. Vandaag de dag herinnert alleen een monument in het meer ons aan het dorp Beulake en de kerk waar de bewoners verschuilen zaten. Echter, de legendes zeggen dat bij hevige storm de klokken van de verzonken kerk nog steeds te horen zijn. Als je goed luister hoor je ze misschien ook tijdens het concert.....

Origineel altviool duo Maak op zaterdag 6 april kennis met de altviool Black Büyü op een heel nieuwe manier! Het spel van altvioolduo Black Büyü is origineel en verrassend en varieert van klassiek, tot tango en wereldmuziek. Kardelen Buruk is Turkse, ze studeerde in 2014 cum laude af aan het conservatorium in Istanbul en rondde haar Bachelor af aan van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Kellen McDaniel studeerde in New York en Den Haag en trad onder andere op bij het Grachtenfestival, Janine Jansen en Friends Festival en Delft Chamber Music Festival. Zaterdag 6 april om 11.00 uur en 15.00 uur begint het concert van altvioolduo Black Büyü in gebouw De Holken van bij Bezoekerscentrum De Wieden. Het concert duurt een uur. In de ochtend is er na afloop van het concert aansluitend een vaartocht van 1 ¼ uur. In de middag start het programma met een vaartocht om 13.45 uur vooraf.

Op zondag 7 april spelen Violiste Sabine van Lier en celliste Elisabeth Schijns spelen onder andere Ravels Sonate voor viool en cello. Sabine van Lier studeerde af bij Chris Duindam in Utrecht (cum laude) en volgt haar masteropleiding bij professor Thomas Klug in Bremen. Samen met Elisabeth Schijns nam ze deel aan de Academy bij het Gelders Orkest, een talentontwikkelingstraject voor getalenteerde jonge musici. Zondag 7 april om 11.00 uur begint het concert van Sabine van Lier en Elisabeth Schijns. Het concert duurt een uur. Aansluitend start een vaartocht van 1 ¼ uur door natuurgebied De Wieden.

Meld je aan via www.natuurmonumenten.nl/kamermuziekfestival

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 18.02.19 | 11.00 UUR
Vandaag:
9° | 5°
Meer weer...
Morgen:
7° | 4°


AGENDA
  • Vrijdag 17.01.20
  • Zaterdag 18.01.20
  • Zondag 19.01.20
  • Maandag 20.01.20
  • Dinsdag 21.01.20
  • Woensdag 22.01.20
  • Donderdag 23.01.20
  • Volledige agenda...
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.44417 s