Zaterdag 21.09.19 | 22.28 uur

Aanmelden als vrijwillig maatje bij 'Pop Up Your Talent'

Statushouders Steenwijk op weg naar arbeidsmarkt

Op dinsdag 12 maart 2019 gaan acht Nieuwe Nederlanders uit Steenwijk starten aan de zoektocht naar werk. Zij doen mee aan Pop Up Your Talent, een uniek traject naar de arbeidsmarkt. Hiervoor zoeken de Nieuwe Nederlanders nog vrijwilligers uit de gemeente Steenwijkerland die hen willen helpen. De Nieuwe Nederlanders zijn in het bezit van een verblijfstatus (statushouder) en mogen dus werken, maar ze hebben veel vragen. Hoe moet ik een brief schrijven? Hoe leer ik nieuwe mensen kennen? Of wat zijn de omgangsmanieren tussen collega’s?

Deze en nog vele andere vragen worden behandeld tijdens het traject en kunnen vrijwilligers bij helpen. Dit doen zij door middel van opdrachten en oefeningen.

Trainingen en een meedenkavond
Kindcentrum Claus in Steenwijk heeft haar gebouw ter beschikking gesteld voor de trainingen van Pop Up Your Talent. Na de trainingen is er op 23 april een meedenkavond in de Meente in Steenwijk. Hier gaan de statushouders zichzelf presenteren aan alle mensen die graag willen meedenken. Arnold Messelink, mede-initiatiefnemer van Pop Up Your Talent: “Het idee is op deze avond de sociale kring rondom statushouders uit te breiden en zo de kans op werk te vergroten”.
En dat is nodig want 84 procent van de statushouders zit na 2,5 jaar nog in de bijstand concludeerde het CBS afgelopen jaar. Vluchtelingen die een status hebben gekregen moeten op zoek naar een huis, de taal leren en erachter komen hoe de Nederlandse samenleving in elkaar zit. "Dat heeft tijd nodig, maar het vinden van werk raakt daardoor achterop terwijl dat minstens zo belangrijk om mee te doen” aldus Messelink.

Doe jij mee?
De acht statushouders zoeken dus nog een vrijwilliger die tijdens het traject met ze op willen lopen en helpen met de opdrachten en praktische vragen. Ben jij iemand die het verschil wil maken voor iemand die nieuw is in onze gemeente? Geef je dan op als maatje!

Aanmelden als maatje kan door te bellen met Arnold Messelink op 06-57581400 of door een mail te sturen naar info@popupyourtalent.nl Je krijgt dan zo snel mogelijk een reactie! Je kan ook vragen om een informatiefolder of zelf de website bezoeken op www.popupyourtalent.nl

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 15.02.19 | 15.56 UUR
Vandaag:
24° | 9°
Meer weer...
Morgen:
20° | 9°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.35574 s