Zaterdag 24.08.19 | 21.24 uur

Bijzondere avond in Museum Giethoorn 't Olde Maat Uus

Boekpresentatie 'De Zomerse Fanfare van 1958'

Ontmoet de auteur van het boek 'De Zomerse Fanfare van 1958' op woensdagavond 20 februari in Museum Giethoorn ’t Olde Maat Uus. Giethoorn en Bert Haanstra’s 'Fanfare' zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In 1958 nam de cineast in het waterdorp zijn komische speelfilm op. In oktober 2018 was het zestig jaar geleden dat 'Fanfare' in het Amsterdamse Tuschinski theater in wereldpremière ging. De zestigste verjaardag van deze film wordt gevierd met het boek 'De Zomerse Fanfare van 1958'.

Auteur Ronald van de Vate neemt daarin de lezer mee terug naar Bert Haanstra's filmklassieker, die met 2,6 miljoen bezoekers nog steeds de op een na meest bezochte Nederlandse speelfilm aller tijden is.

Het boek neemt de lezer mee terug naar de voorbereidingen en productie van de film in 1958. Hoe ontstond het idee voor de film? Wie adviseerde Bert Haanstra over het scenario? Waarom viel de keuze op Giethoorn en Diever als filmlocatie? Wie waren de crewleden en hoe was de samenwerking met de Gieterse bevolking? Wie componeerde de dubbelmars voor de film? Het is allemaal te lezen in dit schitterende boek, boordevol niet eerder gepubliceerde foto’s, filmaffiches en documenten uit de collectie van het Eye Filmmuseum en enkele privéarchieven.

Omdat de film zo nauw verbonden is met Giethoorn, is besloten om auteur Ronald van de Vate uit te nodigen om zijn boek ook hier te presenteren. Op woensdagavond 20 februari zijn belangstellenden vanaf 19:30 uur van harte welkom in Museum Giethoorn ’t Olde Maat Uus.

Het programma start om 20:00 uur met een interview met de auteur en met Jan Mol, die ook een rol in de film heeft gehad. Hierin zullen ongetwijfeld allerlei leuke wetenswaardigheden en anekdotes over de film naar voren komen.

Vervolgens zal de film vertoond worden op het grote scherm in de Hendrik Maatzaal van het museum. Na afloop van de film is er gelegenheid om gezellig na te praten met een drankje en dit unieke boek te kopen en te laten signeren door Ronald van de Vate. De verkoopprijs van het boek is 19,95 euro. De entree is gratis, drankjes zijn tegen een kleine vergoeding verkrijgbaar.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 12.02.19 | 11.18 UUR


advertentie

Vandaag:
31° | 20°
Meer weer...
Morgen:
32° | 20°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.3252 s