Zaterdag 24.08.19 | 21.24 uur

Belangstellenden welkom in 't Lam Blokzijl

Ronde Tafel Gesprek over duurzame veehouderij

Er gaat geen dag voorbij of er is nieuws over de toekomst van de veehouderij in Nederland. "Verschillende, veelal negatieve visies passeren de revue in de media. Er is een groeiend besef dat de ongewenste, knellende problemen in de sector zoals mestoverschot, biodiversiteit, dierwelzijn, effecten op humane gezondheid en positie van de boeren niet langer houdbaar zijn in haar huidige opzet. Wat zijn de oplossingen hiervoor? Dat zegt de organisatie van het Ronde Tafel Gesprek in Blokzijl.

De minister van landbouw heeft haar ‘kringloopvisie’ gepresenteerd die nu in de praktijk verder uitgewerkt moet worden. "Verder zien we dat steeds meer mensen minder vlees eten en meer biologische producten kopen. Is dit voldoende om de veehouderij in Nederland duurzaam te maken? En verschuiven we ons probleem naar elders? Wat is het effect op onze exportpositie als we niet langer maar zo de veestapel kunnen vergroten?"

Vragen te over om een gesprek aan te gaan over de verduurzaming van de veehouderij in Nederland aan de hand van een inleiding door Katrien van’t Hooft, dierenarts, directeur van Dutch Farm Experience en onderdeel van Platform Natuurlijke Veehouderij.

De avond wordt op dinsdag 12 maart gehouden en begint om 20:15 uur. Belangstellenden zijn welkom in ’t Lam te Blokzijl. Entree is 5,00 euro. Om het als een gespreksgroep hanteerbaar te houden is de deelname beperkt. Opgave gaarne per e-mail: pmuller2@freeler.nl

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 07.02.19 | 11.27 UUR


advertentie

Vandaag:
31° | 20°
Meer weer...
Morgen:
32° | 20°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.32218 s