Vrijdag 18.10.19 | 10.20 uur

'Corso’s bijzondere traditie in onze provincie'

CDA: Bloemcorso’s horen op lijst werelderfgoed

Het CDA wil dat Overijssel zich sterk maakt voor erkenning bloemencorso’s als UNESCO-werelderfgoed. De corso’s van Sint Jansklooster en Vollenhove staan al op de nationale lijst (nationale inventaris, red.) van immaterieel erfgoed. Alle corso’s In Nederland hebben zich verenigd in Corsokoepel, die strijdt voor erkenning als werelderfgoed.

Lijsttrekker van het CDA Eddy van Hijum wil samenwerking zoeken met provincies Gelderland en Brabant om de corso’s te ondersteunen bij deze strijd.

(Bloem)Rijke traditie
De bloemencorso’s zijn een bijzondere traditie in onze provincie. Veel vrijwilligers werken maanden werken aan praalwagens en verwerken miljoenen dahlia’s in prachtige wagens. Jaarlijkse mogen de verschillende corso’s rekenenen op tienduizenden toeschouwers.

De provincie Overijssel heeft in 2018 het jeugdcorso van Sint Jansklooster ondersteund met een subsidie om nieuwe onderstellen aan te schaffen voor kleine corsowagens, om de corso traditie te kunnen overbrengen op de jeugd. "Met de erkenning door Unesco wordt de doorgeven van de tradities aan de komende generaties veiliggesteld", aldus Van Hijum.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 07.02.19 | 08.39 UUR


advertentie

Vandaag:
14° | 8°
Meer weer...
Morgen:
15° | 8°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.38459 s