Zaterdag 24.08.19 | 21.24 uur

Actieve meedenkers gevraagd!

Samenloop voor Hoop Vollenhove: 109.072 euro

Overhandiging 10.000 euro bij Toon Hermans Huis

Overhandiging 10.000 euro bij Toon Hermans Huis© Samenloop voor Hoop Vollenhove

Op 28 en 29 september 2018 stond Vollenhove 24 uur lang in het teken van de SamenLoop voor Hoop. 32 teams, 787 deelnemers en heel veel vrijgevige ondernemers, bezoekers en artiesten maakten van de Samenloop een enorm succes. Voorzitter Frederik Metselaar: "Ook na de Samenloop kwam nog geld binnen op onze rekening bij het KWF. Uiteindelijk konden we de opbrengst in december vaststellen op 109.072,96 euro. Afgelopen week hebben we hiervan 10.000 euro overhandigd aan het Toon Hermans Huis in Zwolle. Wij zoeken nu mensen die willen meedenken om een blijvend resultaat achter te laten in Vollenhove, in de vorm van een inloophuis."

Het Toon Hermans Huis Emmeloord is opgericht om mensen die met kanker geconfronteerd worden een luisterend oor te bieden. Zowel patiënten als hun familie en vrienden vinden er bij geschoolde vrijwilligers en bij lotgenoten steun door met elkaar het gesprek aan te gaan of gezamenlijk aan activiteiten deel te nemen. Als inloophuis is het Toon Hermans Huis Emmeloord volledig afhankelijk van donaties en giften. Van de gelden kunnen o.a. huur en onderhoud van de locatie worden betaald en de diverse activiteiten voor de gasten en de mensen om hen heen.

Actieve meedenkers gevraagd
Frederik Metselaar: "In het contact dat we voorafgaand aan de Samenloop hadden met het Toon Hermans Huis is al geopperd om met het geld niet alleen activiteiten in Vollenhove te organiseren, maar misschien zelfs een eigen inloophuis, zoals dat ook in Emmeloord staat. Die plannen zijn er nog steeds. We zoeken mensen die het interessant vinden om hierover mee te denken, om zo samen te kijken of we op deze manier een blijvend resultaat kunnen realiseren van onze Samenloop in Vollenhove. Dat zou fantastisch zijn!"

Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Frederik Metselaar, via voorzitter@samenloopvollenhove.nl

Overige opbrengst voor KWF
De rest van de geweldige opbrengst wordt door KWF gebruikt voor onderzoek naar kanker, zodat in de toekomst mensen niet meer hoeven te overlijden aan deze ziekte. Mensen die in hun eigen woonplaats een Samenloop willen organiseren, kunnen informatie krijgen via het KWF.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 01.02.19 | 11.15 UUR


advertentie

Vandaag:
31° | 20°
Meer weer...
Morgen:
32° | 20°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.32552 s