Vrijdag 13.12.19 | 20.09 uur

Hier strooit de gemeente wel en niet!

Gladheidbestrijding in Steenwijkerland

De winterperiode vraagt extra oplettendheid van weggebruikers door het ontstaan van gladheid op wegen en fietspaden. De gemeente Steenwijkerland zorgt voor gladheidbestrijding op het moment dat de weersomstandigheden daar om vragen.
Samen met provincie Overijssel en Rijkswaterstaat zorgen zij ervoor dat in de gemeente Steenwijkerland de wegen worden gestrooid of bij sneeuwval worden geschoven. Tussen de verschillende partijen zijn afspraken gemaakt over welke wegen wel of niet worden gestrooid.


Als volgens de weersverwachting in deze gemeente gladheid wordt verwacht en er blijkt onvoldoende zout op het wegdek aanwezig te zijn, dan strooien we preventief met nat zout. Dus vóórdat het glad wordt. Op deze manier proberen we de wegen begaanbaar te houden.

Strooiroutes
De strooiroutes zijn ook dit jaar opnieuw geoptimaliseerd. De wegen die voorgaande jaren werden gestrooid, worden ook dit jaar weer meegenomen. Per kern zijn de verschillende strooiroutes op kaart ingetekend.

Waar strooien we wel en waar niet?
In de eerste strooironde (fase 1) strooien buitendienstmedewerkers de verbindingswegen en busroutes tussen de kernen en de hoofdwegen in de kernen. Ook strooien de buitendienstmedewerkers in de eerste ronde de ontsluitingswegen langs het politiebureau, brandweerkazernes, scholen en verzorgingscentra.

In de tweede ronde (fase 2) strooien buitendienstmedewerkers met name de bedrijventerreinen. Woonstraten en parkeervoorzieningen strooien (en/of schuiven) we alleen bij langdurige gladheid, als de omstandigheden dat toelaten.

Via Twitter (twitter.com/GladheidSWL) meldt de gemeente Steenwijkerland wanneer de strooiploeg uitrukt. Dit gebeurt bij vertrek van de strooiwagens. Als u deze volgt op dit twitter-account krijgt u de meest actuele informatie.

Pas op: glad!
Ondanks de gladheidbestrijding blijft het natuurlijk altijd oppassen geblazen. Zij doen daarom een dringend beroep op weggebruikers om goed op de weersomstandigheden en verkeersinformatie te letten en daar de rijstijl en snelheid op aan te passen en vragen u ook rekening te houden met het feit dat het een paar uur duurt voordat alle doorgaande wegen zijn gestrooid.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op de gemeentelijke website bij de veelgestelde vragen. Hieronder vindt u een overzicht van alle wegen die in de eerste of tweede ronde gestrooid worden. (www.steenwijkerland.nl/Inwoners/Leefomgeving/Verkeer_en_vervoer/Gladheidbestrijding)

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 21.01.19 | 08.11 UUR
Vandaag:
7° | 4°
Meer weer...
Morgen:
7° | 3°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.65849 s