Zaterdag 15.08.20 | 12.37 uur

Artiesten dragen Glazen Dorpshuis Steenwijkerland warm hart toe

Radiodriedaagse Steenwijkerland start 13.00 uur!

De laatste voorbereidingen voor het Glazen Dorpshuis Steenwijkerland zijn in volle gang. Multifunctioneel centrum Hoogthij in Steenwijkerwold is afgelopen weekend versierd met gigantische banners waarop de driedaagse actie voor de Voedselbank wordt aangekondigd, en ook in het pand wordt met man en macht gewerkt om de laatste puntjes op de i te zetten voor de radiomarathon op 12 december rond 13.00 uur wordt afgetrapt.

Een radio-evenement als het Glazen Dorpshuis zou niet compleet zijn zonder optredens van muzikanten. En gelukkig zijn ook dit jaar heel wat artiesten bereid hun steentje bij te dragen. De eerste avond staan met Marlon van Looij, Vintage Juveniles en Loes Hornstra bijvoorbeeld al drie regionale muzikale klasbakken op het programma.

Ook de daaropvolgende dagen dagen zijn er voldoende artiesten die zullen zorgen voor live muziek. Op avond twee zorgt singer-songwriter D. Bernard vanaf 18.00 uur voor muzikaal vermaak in het Glazen Dorpshuis. Vervolgens wordt het podium vrijgemaakt voor 2BACH en The Roadies. Popkoor Energy zal de tweede dag van de actie afsluiten.

Vrijdagavond wordt de driedaagse actie voor de Steenwijkerlandse voedselbank dubbel feestelijk afgesloten met optredens in zowel MFC Hoogthij als buiten op het Woldplein. In het Glazen Dorpshuis zorgen De Reune Singers, Sigrid Hof en The Local Heroes voor muzikaal vermaak, terwijl op het buitenpodium Popkoor Energy, de Basser Begonia Beat Band en Wim Louvet ten tonele zullen verschijnen. "In combinatie met de jaarlijkse kerstmarkt die vanaf 19.00 uur op het Woldplein wordt georganiseerd levert dat ongetwijfeld een prachtige happening op. Twee jaar geleden was het een bijzondere avond, en dat zal dit jaar niet anders zijn", kijkt Ria van Hien, programmamaakster en bestuurslid van de lokale omroep van Steenwijkerland, alvast vooruit.

Spectaculaire opening
Wethouders Tiny Bijl-Oord en Trijn Jongman-Smit openen 12 december omstreeks 13.00 uur namens het College van B&W het Glazen Dorpshuis op spectaculaire wijze. Hierna schieten de medewerkers aan de actie direct in gang om tot 22.00 uur door te gaan met uitzenden. De twee resterende dagen beginnen de uitzendingen om 14.00 uur. Vrijdagavond 14 december wordt een paar minuten voor 22.00 uur bekend gemaakt wat het voorlopige eindbedrag is. Alle uitzendingen van het Glazen Dorpshuis op de lokale omroep van en voor Steenwijkerland duren tot 22.00 uur en zijn rechtstreeks te volgen via alle kanalen van RTV SLOS, waaronder de website www.rtvslos.nl

Glazen Dorpskluis
Intussen hebben al enkele betrokken inwoners uit Steenwijkerland zich ook ingezet voor het Glazen Dorpshuis Steenwijkerland. Zo zijn er diverse veilingkavels ter beschikking gesteld en daarnaast is bij de organisatie bekend dat er allerhande acties op touw zijn gezet.

Vanzelfsprekend kunnen de opbrengsten van deze hartverwarmende acties gedurende de radiomarathon worden ingeleverd in Multifuntioneel centrum Hoogthij (Oldemarktseweg 117, 8341 SC te Steenwijkerwold). De organisatie hoopt dat de 'Glazen Dorpskluis' goed gevuld wordt. "We hopen aan het einde van de week een mooi bedrag aan de Steenwijkerlandse Voedselbank te kunnen schenken", laat Ria van Hien weten. "Het maakt niet uit of je nu een groot bedrag of een iets minder groot bedrag kunt missen, we zijn blij met alle giften."

Donaties kunnen ook worden overgemaakt naar rekeningnummer NL52 RABO 0322 0525 05 of NL79 RABO 0361 2427 35 (t.n.v. Ver. Dorpsbelang Steenwijkerwold o.v.v. Glazen Dorpshuis). Iedereen die ideeën of suggesties heeft met betrekking tot het Glazen Dorpshuis of wie nog een stand wilt op de kerstmarkt kan mailen naar glazendorpshuis@dorpsbelang.eu. Tijdens de actie kunt u voor het aanvragen van muziek (minimaal €5,- per plaat) of een ‘Tikkie’ whatsappen naar 06 227 007 48.

Voedselbank Steenwijkerland
De opbrengst van de actie komt volledig ten goede aan de Voedselbank Steenwijkerland. Deze stichting voorziet huishoudens, die tijdelijk minder middelen hebben om zelf voldoende in hun levensonderhoud te kunnen voorzien, wekelijks van een aanvullend boodschappenpakket. Daarnaast hebben voedselbankgebruikers in Steenwijk de mogelijkheid om kleding uit te zoeken. Tijdens het Glazen Dorpshuis, andermaal geïnitieerd door MFC Hoogthij, Dorpsbelang Steenwijkerwold en RTV SLOS, krijgen vrijwilligers van de Voedselbank Steenwijkerland de kans om uit te leggen voor wat en voor wie ze zich week in week uit inzetten.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 12.12.18 | 08.54 UUR
Vandaag:
25° | 19°
Meer weer...
Morgen:
29° | 19°


AGENDA
  • Zaterdag 15.08.20
  • Zondag 16.08.20
  • Maandag 17.08.20
  • Dinsdag 18.08.20
  • Woensdag 19.08.20
  • Donderdag 20.08.20
  • Vrijdag 21.08.20
  • Volledige agenda...

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.50072 s