Dinsdag 23.07.19 | 20.28 uur

Start nabij de werkschuur van Natuurmonumenten

Winterse struintochten met snert in De Wieden

Winterse struintochten met snert in De Wieden

Winterse struintochten met snert in De Wieden© Natuurmonumenten

Natuurmonumenten organiseert komende winter weer winterse struintochten met snert na afloop. Op 22 december om 12.30 uur is de eerste tocht vanaf de werkschuur van Natuurmonumenten aan de Reeënweg 1 te Wanneperveen.

Tijdens deze tochten nemen de boswachters van Natuurmonumenten bezoekers mee naar een gebied ten zuiden van Giethoorn wat normaal niet toegankelijk is voor het publiek.

De tocht gaat langs stukken trilveen, trekgaten en moerasbos, weg van de normale wandelroutes. Het is een tocht die gaat om het beleven van De Wieden, het struinen door de winterse natuur. Weg van het gebaande pad waar de rubber laarzen nog echt nodig zijn. Uiteraard krijgen de bezoekers ook uitleg over flora en fauna in De Wieden en de ontstaansgeschiedenis. Na afloop van de tocht staat er een heerlijke knop snert klaar in de werkschuur. Praktische informatie Deze struintochten duren ongeveer 3,5 uur en zijn alleen geschikt voor mensen die goed ter been zijn.

De prijs voor leden van Natuurmonumenten is 12,50 euro en voor niet-leden 17,50 euro per persoon. Vergeet de laarzen en verrekijker niet mee te nemen. Kinderen vanaf 10 jaar mogen ook mee struinen. Aanmelden kan via: www.natuurmonumenten.nl/dewieden/activiteiten

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 07.12.18 | 10.06 UUR


advertentie

Vandaag:
32° | 21°
Meer weer...
Morgen:
34° | 20°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.30781 s