Zaterdag 24.08.19 | 21.24 uur

Bouw negentien woningen Wetland Wonen

Nieuwbouw in Vollenhove officieel van start

Maandag 3 december 2018 verrichtten wethouder Scheringa van gemeente Steenwijkerland en directeur Timmerman van Wetland Wonen de officiële starthandeling van de bouw van negentien sociale huurwoningen in Vollenhove. De vijftien kleine eengezinswoningen en vier appartementen worden naar verwachting in september 2019 opgeleverd. De bouw van deze woningen is de eennalaatste stap van de vernieuwing van het gebied rond de Canneveltstraat en Doeveslag.

Wetland Wonen laat aan de Doeveslag en de Wheeme vijftien kleine eengezinswoningen bouwen voor een- en tweepersoons huishoudens. Deze woningen zijn makkelijk aan te passen, zodat er een slaap- en badkamer beneden is. Daarnaast komen er vier appartementen speciaal voor jongeren onder 23 jaar.

"Alle woningen zijn voor mensen met een smalle beurs", zegt Timmerman, directeur Wetland Wonen. "Zo willen we het voor ouderen, starters en jongeren aantrekkelijk houden om in Vollenhove te wonen." Wethouder Marcel Scheringa: "Een prachtige combinatie van duurzame en betaalbare sociale huurwoningen wordt hier in Vollenhove gerealiseerd. Daarbij wordt ook nog voorzien in het aanbod van huurwoningen voor gezinnen en jongeren onder de 23 jaar. Dit alles sluit mooi aan op de woonvisie van de gemeente."

Gasloos en duurzaam
Alle woningen worden gasloos en optimaal verduurzaamd. Daarmee loopt Wetland Wonen vooruit op de zogeheten BENG-regelgeving die vanaf 2020 voor alle nieuwbouw in Nederland gaat gelden. BENG staat voor Bijna EnergieNeutraal Gebouw. In de praktijk betekent dit dat de woning beter zal worden geïsoleerd, dat er energiezuinige installaties worden gebruikt en dat er energie wordt opgewekt door middel van zonnepanelen. Hierdoor heeft de bewoner een veel lagere energierekening. Door nu al te voldoen aan de BENG-norm, wil Wetland Wonen ervaring opdoen met het bouwen van dergelijke woningen en hoe bewoners hiervan gebruikmaken.

Herstructurering Canneveltstraat en omgeving
Deze nieuwbouw is het eennalaatste onderdeel van de herstructurering van het gebied rond de Canneveltstraat en Doeveslag. Daarvoor zijn inmiddels 79 woningen gesloopt en 48 woningen gebouwd. De laatste fase is de bouw van negen woningen, naar verwachting in 2024. Dan zijn in totaal 76 nieuwe woningen gebouwd.

Bouwwebsite
De bouw van de negentien woningen aan de Doeveslag en de Wheeme is te volgen via de website www.wheeme-doeveslag.nl

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 04.12.18 | 14.34 UUR


advertentie

Vandaag:
31° | 20°
Meer weer...
Morgen:
32° | 20°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.32028 s