Zaterdag 25.05.19 | 13.59 uur

Vollenhove weer kerststallenstad in deze regio

Kerstgroepen in het Stadsmuseum CHC Vollenhove

'Kerstgroepen uit Oost Europa' is de titel van de kerstgroepenexpositie in het Stadsmuseum in Vollenhove. Van zaterdag 8 december 2018 t/m zondag 6 januari 2019 zijn in het museum aan de Bisschopstraat 36 weer meer dan 150 kerstgroepen te zien.

Groepen, groot en klein, uit de voormalige Oostblok landen, Rusland, Oost-Duitsland en de Baltische Staten.

Agnes Vernooij uit Steggerda, Timothy Bottema uit Bilthoven en Truus Burgers uit Beesd, alle drie lid van de Vereniging 'Vrienden van de Kerstgroep', bezitten elk een verzameling uit die landen en hebben daarmee de tentoonstelling ingericht.

Kersttradities in Oost-Europa zijn anders dan bij ons.
Ieder land in Oost-Europa kent zo zijn eigen tradities en dat is terug te vinden in de tentoonstelling. Er is houtsnijkunst uit het Duitse Ertsgebergte, zoals piramides en schwibbogen, uit Rusland een prachtig versierde kerstengel, een yoert uit Kirgizië en er zijn verschillende szopka´s. Szopka is het Poolse woord voor kerstkribbe en in Krakau in Polen bouwt men heel speciale.

Bewoners in de Kerkstraat en de Bisschopstraat in Vollenhove zullen hun kerststallen, kerstgroepjes, kerstbomen, kerstengelen of andere kerstversieringen achter de ramen plaatsen, waardoor de binnenstad geheel in kerstsfeer zal zijn en Vollenhove weer kerststallenstad wordt.
Een bezoek aan Vollenhove en het stadsmuseum is zeker de moeite waard en een leuk uitje in de kerstvakantie. Naast koffie en thee met iets lekkers is er ook chocolademelk!

Geopend 8 december 2018 tot en met 6 januari 2019 dagelijks van 13.00 uur tot 17.00 uur. Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten. Tweede Kerstdag geopend. Toegang volwassenen 3 euro; kinderen van 8-12 jaar 2 euro.

Tijdens dit evenement hebben donateurs geen vrije toegang. (www.chcvollenhove.nl)

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 05.12.18 | 11.11 UUR
Vandaag:
18° | 7°
Meer weer...
Morgen:
19° | 7°


TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.33071 s