Zaterdag 25.05.19 | 13.59 uur

Leerlingen verkopen pepernoten voor het goede doel

De Wiedekieker steunt 'Vrienden van Nika'

Leerlingen verkopen pepernoten voor het goede doel

Leerlingen verkopen pepernoten voor het goede doel © De Wiedekieker

Sint Jansklooster en omgeving kan nog wel even vooruit met de pepernoten: de leerlingen van De Wiedekieker verkochten onlangs maar liefst 883 zakken met de Sinterklaas-lekkernijen. Met die goede verkoop steunen ze de Vrienden van Nika, die zich inzetten voor het Ronald McDonald huis. De vijf beste verkopers overhandigden dinsdag een cheque van maar liefst 750 euro aan Ellen Boes.

Die ontdekte samen met echtgenoot Dennis enkele jaren geleden wat het Ronald McDonald Huis betekent in tijden van grote zorg. “Ons eerste dochtertje Nika werd geboren met een hartafwijking. Daarom moest ze naar het ziekenhuis van Leiden, 150 kilometer van Sint Jansklooster. Wij hebben toen drie weken in het Ronald McDonald Huis geslapen. Dan merk je hoe belangrijk deze voorziening is”, vertelt Ellen.

Helaas kwamen ze na die weken met slecht nieuws terug naar Sint Jansklooster: dochtertje Nika overleed. “Vrienden van ons hebben toen de stichting opgericht. Ze organiseren verschillende activiteiten om geld in te zamelen voor het Ronald McDonald Huis”, legt Ellen uit. Toen ze hoorde van de pepernotenactie op De Wiedekieker, waarvan dochter Nova een van de leerlingen is, besloot ze de stichting onder de aandacht te brengen bij de organiserende Activiteitencommissie. Een ander deel van de opbrengst van de pepernotenactie is voor De Wiedekieker zelf bestemd.

Alle leerlingen van De Wiedekieker trokken in november met intekenvellen door het dorp. Ook probeerden ze familieleden en vrienden buiten het dorp voor de pepernoten te interesseren. En blijkbaar zit er veel verkooptalent onder de jonge Wiedekiekertjes, want het aantal zakken overtrof alle verwachtingen. Nova Boes was daarbij met 57 zakken de beste verkoopster. Ook Ruben Lassche, Sem Bovendeur, Sem Westrup en Jill Heetebrij verkochten meer dan 25 zakken. Van de groepen bleken 1 en 2 de meeste pepernoten te hebben verkocht.

De vijf genoemde leerlingen konden dinsdag samen met directrice Nelleke Ykema een mooie cheque overhandigen. “Een prachtig bedrag voor een heel mooi doel”, zegt Ykema. Ellen en Dennis Boes weten daar alles van. Kijk op www.home-run.nl/teams/de-vrienden-van-nika voor meer informatie.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 28.11.18 | 09.05 UUR


advertentie

Vandaag:
18° | 7°
Meer weer...
Morgen:
19° | 7°


TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.31322 s