Zaterdag 25.05.19 | 13.59 uur

Boek donderdag weer verkrijgbaar in dorpshuis

Trotst overheerst binnen COV na lancering Corsoboek

Wethouder Scheringa neemt boek in ontvangst van Heetebrij

Wethouder Scheringa neemt boek in ontvangst van Heetebrij© W. Visscher (COV)

Trots overheerst binnen de Christelijke Oranjevereniging Sint Jansklooster. Na een jaar van voorbereiding is vrijdagavond het jubileumboek ’50 jaar Corso Sint Jansklooster’ verschenen. Hoege Heetebrij, kersverse voorzitter van de COV, mocht wethouder Marcel Scheringa het eerste exemplaar overhandigen. “Ik neem deze mee naar het gemeentehuis, maar ik koop er zelf ook één. Ik vind het prachtig om te zien hoe dit dorp bergen met werk verzet voor het Corso”, vertelt Scheringa.

Het boek is vooral een integrerend kijkje in het leven van de bouwers. Corsokenners vertellen over hun leven tussen de dahlia’s en de honderden foto’s ondersteunen die verhalen. Het boek is samengesteld door een team van 7 vrijwillige corsoliefhebbers die beroepsmatig actief zijn als tekstschrijver, vormgever of fotograaf. Mede dankzij de openhartigheid van de vele wagenbouwers en andere betrokkenen heeft de redactie een prachtig boek van 512 pagina’s kunnen opleveren.

Tijdens de eerste verkoopavond wisten honderden liefhebbers de weg naar het dorpshuis te vinden. Ook belangstellenden uit België hebben het boek reeds aangeschaft om een goede indruk te krijgen van het dahliafestijn in de Kop van Overijssel.

Donderdag 29 november worden de laatste exemplaren verkocht in het dorpshuis. “We wilden ook verkooppunten realiseren bij winkels in omliggende dorpen. Maar aangezien we al een groot deel hebben verkocht, zijn we donderdag misschien wel uitverkocht”, vertelt Robert Jansema. Donderdag zijn de boeken, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar tussen 19.30 uur en 21.30 uur. Een exemplaar kost 25,00 euro. Gereserveerde boeken zijn af te halen voor 20,00 euro. Pinnen is mogelijk.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 24.11.18 | 12.07 UUR


advertentie

Vandaag:
18° | 8°
Meer weer...
Morgen:
14° | 6°


TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.29685 s