Dinsdag 23.07.19 | 18.32 uur

Organisatie in handen van Blokzijl Klassiek

Blokzijl Klassiek brengt 'Britten Jeugd Strijkorkest'

Op zondag 9 december 2018 komt het Britten Jeugd Strijkorkest naar de Grote Kerk van Blokzijl, met maar liefst twee solisten: een harpiste en een violist. Het jeugdorkest heeft inmiddels een vaste plaats veroverd in het culturele aanbod van Nederland. En dat is, gezien de kwaliteit, ook niet verwonderlijk. Enkele jaren geleden wonnen zij een eerste prijs tijdens het prestigieuze internationale Summa Cum Laude Festival in Wenen.

De jonge talenten musiceerden enkele keren voor het koningspaar en gaan dat in 2019 weer doen. Ze traden op met solisten van wereldfaam en ze gaan samenwerken met violist Daniel Rowland, winnaar van de Cultuurprijs Overijssel en de stermusicus van het Prinsengrachtfestival in 2017. De hoge kwaliteit van de uitvoeringen van deze jonge musici is vooral te danken aan dirigente Loes Visser, die de gretigheid en het jeugdige elan met een grote expertise weet te leiden.

Het concert met het Britten Jeugd Strijkorkest, dat wordt georganiseerd in samenwerking met het LentePodium, wordt gegeven op zondag 9 december in de Grote Kerk in Blokzijl en begint om 15.30 uur.

De musici spelen Variaties en Fuga van Hendrik Andriessen, een van de mooiste composities voor strijkorkest; de Danses sacrée et profane van Debussy, het meest gespeelde werk voor harp en orkest; een deel uit Mendelssohns vroegste vioolconcert; de heel aantrekkelijke en romantische Serenade voor Strijkers van Elgar en enkele delen uit de Concerti Armonici van Unico van Wassenaer (18de eeuw).

Online reserveringen via: www.blokzijlklassiek.nl

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 24.11.18 | 08.08 UUR


advertentie

Vandaag:
32° | 21°
Meer weer...
Morgen:
32° | 20°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.30375 s