Zaterdag 25.05.19 | 13.59 uur

Sinterklaas druk en (te) spannend? Zo breng je rust in je gezin!

Genieten van Sinterklaas: Opvoedcoach geeft tips

Kinder- en Opvoedcoach Annita Lameris-v/d Wetering

Kinder- en Opvoedcoach Annita Lameris-v/d Wetering© Balans in je Gezin

ADVERTORIAL Het is bijna weer zover: Sinterklaas en zijn Pieten komen aan in ons land. Een leuke, gezellige tijd. Maar voor sommige kinderen is het te spannend allemaal. En soms ervaren ouders het als een drukke periode en zijn ze blij als het allemaal weer achter de rug is. Kinder- en Opvoedcoach Annita Lameris-v/d Wetering heeft voor die ouders een paar tips.

Ze vertelt vanuit haar coachingspraktijk 'Balans in je Gezin' in Sint Jansklooster.

"Om de nodige rust in je gezin te houden in deze drukke tijd, kun je letten op een aantal dingen: Overzicht en rust aanbrengen en de spanning binnen de perken houden. Ouders kunnen hun kinderen overzicht geven door een kalender te kopen of te maken waar ze op kunnen zetten wanneer de Sint aankomt in ons land, wanneer op school, wanneer de schoen gezet mag worden en wanneer het pakjesavond is. Verder is het goed om zoveel mogelijk het dagelijkse gezinsritme aan te houden, buiten alle feestelijkheden om. Voor de nodige rust kunnen ouders zichzelf afvragen: is het echt nodig dat mijn kinderen naar zowel het Sinterklaasfeest op mijn werk gaan en daarnaast naar dat van mijn partner?", vertelt Annita.

"Kies bijvoorbeeld voor één van beide en wissel dat elk jaar af. Wanneer kinderen het allemaal wel erg spannend vinden en ouders merken dat ze niet meer lekker in hun vel zitten, kunnen ouders overwegen om dingen weg te laten, bijvoorbeeld kijken naar het Sinterklaasjournaal. Ontkomen ze er niet aan, laten ouders dan zelf meekijken. Zo kunnen ze ongeruste kinderen geruststellen: er is elk jaar een probleem en elk jaar komt het goed. We hebben elk jaar gewoon onze cadeautjes gehad. Het is ook goed om Sinterklaas leuk en vriendelijk te houden. Dreig dus niet met: als je niet lief bent, krijg je niks van de Sint. Voer ook niet de spanning op door onverwacht bonzen op de deur en gooien van pepernoten. Dat kan leuk zijn, maar maakt alles wel extra spannend."

"Geef veel aandacht aan de positieve kanten van het Sinterklaasfeest", zegt de Kinder- en Opvoedcoach van 'Balans in je Gezin'. "Het is leuk, gezellig en soms grappig. Houd het ontspannen allemaal. Wanneer kinderen echt bang zijn, is het goed erover te praten, zo kunnen ouders erachter komt wat precies de angst is. Ze kunnen het dan benoemen: je vindt het spannend. Dat is niet erg, je mag mij alles vragen. En je mag weten dat het goed komt. Kinderen kunnen deze spannende tijd verwerken door bijvoorbeeld zich te verkleden als Sint of Piet, Sinterklaasliedjes te zingen of te luisteren en erover te lezen, te schrijven of te tekenen."

Annita voegt er nog een laatste tip aan toe, de belangrijkste eigenlijk: "Geniet van deze tijd! Vooral als je kind nog echt in Sinterklaas gelooft, want die tijd gaat echt heel snel voorbij." (www.balansinjegezin.nl)

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 16.11.18 | 06.11 UUR


advertentie

Vandaag:
18° | 8°
Meer weer...
Morgen:
14° | 6°


TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.30045 s