Vrijdag 05.06.20 | 17.54 uur

'De DJ hond' wint vijfde editie

Kippenvelmomenten bij Frommelcorso Vollenhove

Lachende gezichten bij Frommelcorso 2018

Lachende gezichten bij Frommelcorso 2018© Tessa Renes / VVVV / Corso Vollenhove

Zaterdagmiddag 3 november 2018 werd voor de vijfde keer het Frommelcorso van Vollenhove georganiseerd. Maar liefst 26 kunstwerken, allemaal beplakt met heel veel frommels van crêpepapier, reden over het parcours in De Burght.

Traditie
De groepen 5 tot en met 8 van de basisscholen zijn vanaf september druk bezig geweest met groepjes maken, onderwerpen verzinnen en het bouwen van een wagentje voor het Frommelcorso. Dit gebeurde vooral thuis. Op de scholen in Vollenhove werd tegelijkertijd gewerkt met een lespakket over het Corso. "We willen de kinderen zo al vroeg kennis laten maken met onze prachtige traditie", legt de Vollenhoofse Vereniging Voor Volksvermaken (V.V.V.V.) uit. "Door deelname aan het Frommelcorso leren ze wat er bij het wagenbouwen komt kijken. Dat is belangrijk, want jong geleerd..."

Hoog niveau
Uiteenlopende onderwerpen kwamen zaterdag voorbij: bedreigde of juist feestende dieren, de ruimte, piraten, reizen. De deelnemers kregen een luid applaus van het publiek. De Burght zat dan ook helemaal vol met ouders, grootouders, broertjes, zusjes en andere belangstellenden. Een deskundige jury, bestaande uit Pieter Dokter (ontwerper en wagenbouwer Stark Wark), Jeroen Berk (ontwerper en wagenbouwer Nameless), Gretha Rook (voormalig bestuurslid V.V.V.V.) en Gerwin Voerman (ontwerper en wagenbouwer Twee Nijenhuizen), had de moeilijke taak de wagentjes te beoordelen. Moeilijk vonden ze het zeker. Het niveau was dit jaar namelijk nog hoger dan vorig jaar, concludeerden ze. Dat was te zien; minder ‘platte’ wagentjes en meer de hoogte in, meer details, alternatieve materialen en net zoals bij het ‘grote Corso’ waren er veel figuranten en steeds vaker ook nog begeleidende muziek bij de wagentjes.

Prijzen
Voorzitter van de V.V.V.V. Han Knol was onder de indruk. "Wat hebben jullie het geweldig gedaan. Ik kreeg vanmiddag meerdere keren kippenvel", zei hij voorafgaand aan de prijsuitreiking. Die werd verzorgd door jurylid Pieter Dokter en Dahliaprinses Lizzy Kempers. De ereprijs ging uiteindelijk naar ‘De DJ hond’, van het groepje ‘De Dogies’; Seth, Lieke, Thijs en Kaylinn. Alle vier hebben ze een hond als huisdier, dus ze wisten al snel dat ze iets met dit dier moesten doen. ‘‘We wilden er ook graag een feestje van maken. Dat samen werd een hond die dj is’’, vertellen de jonge bouwers. De hond ziet eruit als een stoere dj: ‘‘Hij draagt een zonnebril, ketting en armband. Ook heeft hij een koptelefoon op. We zijn tot en met gisteren nog bezig geweest met alle details.’’

Tweede werden de ‘Martinus Boys’ met hun ‘City Roadtrip’. Zij namen ons mee op reis, langs de Eiffeltoren, de Toren van Pisa, het Vrijheidsbeeld en een piramide. Op de derde plaats eindigden ‘De Bro’s’ met ‘Omsingel’, een grote slang die een heilige stad beschermt. De beste figuratie werd beloond met de Figuratieprijs. Deze ging naar de ‘V.V.V.V. 2.0’ met hun spel bij ‘Be Careful’: een journaliste brengt verslag uit van het nieuws dat gevaarlijke wolven zijn ontdekt in Vollenhove.

Wagenbouwersfeest
In de pauze en na afloop van de optocht werden de creaties weer naar het ‘opstelterrein’ gebracht. Zo kon iedereen ze nog eens van dichtbij bewonderen. Na de prijsuitreiking was er, net als bij het ‘grote Corso’, een Wagenbouwersfeest met muziek van Dance Fever en als thema ‘Glow Party’. De V.V.V.V. bedankt iedereen die zich heeft ingezet voor deze spetterende editie van het Frommelcorso.

De complete uitslag, meer foto’s en video’s zijn terug te vinden op www.corso-vollenhove.nl en via de Facebook- en Instagrampagina van Corso Vollenhove.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 05.11.18 | 08.47 UUR
Vandaag:
14° | 7°
Meer weer...
Morgen:
15° | 7°


AGENDA
  • Vrijdag 05.06.20
  • Zaterdag 06.06.20
  • Zondag 07.06.20
  • Maandag 08.06.20
  • Dinsdag 09.06.20
  • Woensdag 10.06.20
  • Donderdag 11.06.20
  • Volledige agenda...

MAAND GELEDEN

TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.63615 s