Zaterdag 24.08.19 | 21.24 uur

oedselbank Steenwijkerland, Stichting Present Steenwijkerland en Stichting JY

Wetland Wonen schenkt drie bedrijfsbussen

Vandaag kregen drie voormalige bedrijfsbussen van woningcorporatie Wetland Wonen een nieuwe eigenaar. Directeur Marcel Timmerman van Wetland Wonen overhandigde een sleutel aan vertegenwoordigers van Voedselbank Steenwijkerland, Stichting Present Steenwijkerland en Stichting JY. Wetland Wonen schenkt de bussen aan deze drie organisaties die net als zij mensen bijstaan die wel wat hulp kunnen gebruiken.

Gerrit Vinke van de voedselbank, Jessica van Benthem van Stichting Present Steenwijkerland en Janien van der Linde en Yvonne Meijer van stichting JY kregen een sleutel van een Ford Transit. Het initiatief van Wetland Wonen wordt gesteund door Ford Wensink Emmeloord, die belangeloos de stickers van de bussen heeft verwijderd. Ook zijn de bussen technisch nagekeken en voorzien van een nieuwe APK en een volle tank brandstof. Directeur Timmerman van Wetland Wonen: “Deze drie bussen voldoen niet meer voor onze vakmannen, maar ze hebben nog niet zoveel kilometers op de teller. Daarom zijn ze nog heel geschikt voor een tweede leven. We wilden ze daarom schenken aan maatschappelijke organisaties die zich net als wij richten op mensen die het niet breed hebben. Deze drie organisaties hebben veel raakvlakken met onze huurders. Met dit initiatief willen we deze drie organisaties versterken om samen met ons deze kwetsbare groepen in de samenleving vooruit te helpen.”

Als geroepen
Gerrit Vinke van de Voedselbank: “Deze bus komt voor ons als geroepen. Onze huidige bus is inmiddels zestien jaar oud en toe aan vervanging. We keken daarom al voorzichtig uit naar een andere bus, maar het ontbreekt ons aan geld hiervoor. Daarom zijn we nu bijzonder blij met deze gift.”

Prachtige aanwinst
“Deze bus is voor ons een prachtige aanwinst”, zegt een verheugde penningmeester Hans Meijers van Stichting Present Steenwijkerland. De stichting slaat een brug tussen vrijwilligers die zich willen inzetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. “Hiermee kunnen wij bijvoorbeeld meubels verhuizen, tuinbenodigdheden makkelijker verplaatsen, rollen vloerbedekking, zeil en kunstgras droog vervoeren. De bus wordt mogelijk gemaakt door onze sponsoren. Firma De Jonge verzorgt een gereedschapspakket in de bus en neemt de kosten voor brandstof, verzekering en onderhoud van deze bus voor haar rekening. Garage Oldenijens verzorgt en sponsort de jaarlijkse APK keuring.”

Ontzettend blij
“We zijn ontzettend blij met dit fantastische aanbod”, zegt Janien van der Linde van Stichting JY. “Met deze bus kunnen we materialen halen voor JY werkt en onze gemaakte producten bezorgen. Maar ook kunnen we wanneer nodig cliënten helpen met verhuizen. Heel fijn!” Stichting JY is een kleinschalige en laagdrempelige aanbieder van ambulante begeleiding en dagbesteding, vooral aan mensen met een psychische hulpvraag. Daarnaast organiseren zij (goede doelen)projecten in de regio.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 26.10.18 | 20.14 UUR
Vandaag:
31° | 20°
Meer weer...
Morgen:
32° | 20°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.32606 s