Maandag 25.03.19 | 11.30 uur

Financieel huishoudboekje op orde

Meerjarenbegroting 2019-2022 voor Steenwijkerland

Het college van B&W heeft ingestemd met de meerjarenbegroting 2019-2022, de eerste begroting van deze bestuursperiode. De meerjarenbegroting is voor alle jaren financieel sluitend, waarbij ruimte is gevonden voor een breed pakket aan investeringen. De woonlasten voor eigenaren-gebruikers stijgen in 2019 gemiddeld met 0,8%. Dat is ruim onder de verwachte inflatie van 2,1%. Gemiddeld gaan inwoners per jaar ongeveer € 5 meer betalen dan in 2018.

Wethouder Marcel Scheringa: "Wij zijn verheugd een meerjarenbegroting aan te kunnen bieden met een positief financieel beeld, inclusief een ambitieus investeringsplan. Alle jaren laten een overschot zien, variërend van € 115.000 in 2019 tot € 316.000 in 2022, terwijl de lokale lasten slechts beperkt stijgen."

Voor de zomer van 2018 heeft de gemeenteraad de Perspectiefnota (PPN) vastgesteld. Daarin waren de plannen van het nieuwe college nog niet verwerkt. Er was meer tijd nodig om de uitgesproken ambities te vertalen in concrete doelen en resultaten. Ook wilde het college zijn ambities presenteren en bespreken tijdens een interactieve bijeenkomst met inwoners, ondernemers en raadsleden. Dat is gebeurd op 18 september.

Marcel Scheringa ‘Onze speerpunten voor de komende jaren zijn onder andere het versterken van inwonersinitiatieven vanuit een participerende overheid, het aanjagen van opwekking van duurzame energie, het stimuleren van duurzaam en ‘be-leefbaar’ toerisme, het investeren in een aantal schoolgebouwen, het meer inzetten op regionale samenwerking voor de versterking van de economische structuur en het leveren van maatwerk in het sociaal domein. Al met al een heel pallet aan plannen dat we graag samen met onze inwoners, ondernemers, samenwerkingspartners de gemeenteraad en de ambtenaren willen oppakken en uitvoeren. Daar hebben we veel zin in’.

Op 13 november aanstaande behandelt de gemeenteraad de meerjarenbegroting in een speciale begrotingsvergadering.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 17.10.18 | 10.03 UUR


advertentie

Vandaag:
10° | 4°
Meer weer...
Morgen:
11° | 3°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
4.79785 s