Dinsdag 23.07.19 | 20.28 uur

Uitreiking prijzen vanaf 17.00 uur

Juryoverleg en Corsomiddag in De Burght

Op zaterdag 13 oktober 2018 vindt het jaarlijkse Juryoverleg plaats van Corso Vollenhove. Juryleden, wagenbouwgroepen en de Vollenhoofse Vereniging voor Volksvermaken (V.V.V.V.) zijn vanaf 17.00 uur aanwezig in De Burght. Ook zullen de Saantjes Publieksprijs, Tamek Verlichtingsprijs, Winters Bouw Figuratieprijs en de Slagerij Heetebrij Wagenbouwersprijs deze middag worden uitgereikt.

Corso Vollenhove 2018
Op zaterdag 25 augustus maakte de enorme panter van Stark Wark veel indruk bij Corso Vollenhove. Niet alleen op de jury, de groep kreeg de meeste punten en ging er met de ereprijs vandoor, maar ook op het publiek. De dag na het Corso werd bekendgemaakt dat Stark Wark met ‘Alert’ de Publieksprijs heeft gewonnen.

In de feesttent, tijdens het Wagenbouwersfeest, kregen de bouwers de uitslag te horen van de Saantjes Publieksprijs, Winters Bouw Figuratieprijs en de Tamek Verlichtingsprijs. De prijzen werden niet meteen uitgereikt. Dit gebeurt namelijk tijdens het jaarlijkse juryoverleg op zaterdag 13 oktober in De Burght.

Publieksprijzen
"Voor het verkiezen van de Publieksprijs werden dit jaar weer de oude, vertrouwde stemkaarten gebruikt", vertelt de Vollenhoofse Vereniging Voor Volksvermaken (V.V.V.V.). "Het publiek op de tribunes bij de rotonde mocht een stem geven aan de mooiste praalwagen. Een belangrijke taak, want de Publieksprijs is een gewilde prijs onder de wagenbouwers." Nieuw was de Publieksprijs voor het beste showkorps. Deze ging naar DrumSpirit uit België. De publieksfavoriet maakte er voor het tweede jaar op rij een groot feest van in Vollenhove. Zelfs op de zondag waren ze erbij in de feesttent.

Figuratie en verlichting
Ieder jaar beoordeelt een aparte jury de figuratie en verlichting. Afgelopen Corso waren er zeven algemene juryleden, afkomstig uit heel Nederland: Breda, Lichtenvoorde, Zundert, Zwolle. Hiervan gingen er drie juryleden over de verlichting en voor de figuratie waren er nog eens drie juryleden. Bij de verlichting werd gelet op soort, aanbreng en effect. Voor de figuratie waren spel, kleding, grime en samenhang met de wagen belangrijk.

De Figuratieprijs van 2018 ging naar wagenbouwgroep De Verenging. Zij maakten er een ongekend groot spektakel van met hun figuratie op de stoet genaamd ‘Roadhogs’. Een prijs waar de leden van De Vereniging hun zinnen op hadden gezet: ‘‘Per figurant is alles tot in detail uitgetekend; waar de littekens moesten komen, wie van ons welke outfit ging dragen. Iedereen kreeg een rol.’’ Er is dan ook weer veel tijd en moeite in de figuratie gestoken. ‘‘Denk bijvoorbeeld aan alle kostuums. De figuranten op de trommels moesten bovendien een boel oefenen. Zij speelden mee met de muziek.’’ De groep is niet onbekend met de prijs, want ze behaalden deze eerder al vijf keer.

De prijs voor de mooiste verlichting tijdens het Avondcorso, de Verlichtingsprijs, was voor ’t Jakan met ‘Subway Scene’. Zij gaven in de dagen voor het Corso al aan ‘los te willen gaan’ met de verlichting: ‘‘Daar zijn we heel druk mee. Ons doel is het zo te maken, dat het publiek het gevoel heeft echt in de metro te zijn.’’

Een overzicht van alle prijzen met bijbehorende juryrapporten zijn online gepubliceerd en voor iedereen na te lezen: www.corso-vollenhove.nl

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 13.10.18 | 10.51 UUR
Vandaag:
32° | 21°
Meer weer...
Morgen:
34° | 20°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.31332 s