Zaterdag 30.05.20 | 17.14 uur

Gezinnen Steenwijkerland reageren hartverwarmend.

JY verrast zeven gezinnen met een herfstvakantie

In samenwerking met het Nationaal Fonds Kinderhulp mocht Stichting JY zeven gezinnen blij maken met een heerlijke herfstvakantie. Niet zomaar willekeurig, maar aan ouders en kinderen die dit zelf financieel niet kunnen dragen. Stichting JY gaf zeven gezinnen niet alleen een prachtig cadeau, de stichting gaf ze tegelijkertijd een onbezorgde tijd om samen te genieten en van alles te beleven.

De zeven gezinnen reageerden hartverwarmend. Een van de moeders: “We hebben een vervelende periode achter de rug, met veel nare berichten. Na dit prachtige cadeau leek het tij ineens te keren en kregen we alleen maar goede berichten.” De kinderen kregen grote ogen en gooiden letterlijk de handen in de lucht en liepen juichend door de kamer met een grote glimlach. Allemaal waren ze dankbaar voor een heerlijke vakantie in het verschiet in een chalet op Vakantiepark Het Prinsenmeer in het Brabantse Asten. Samen genieten, mooie vakantieherinneringen maken en aandacht voor elkaar. De zorgen blijven dit keer thuis.

Kinderen in armoede
Eén op de negen kinderen in Nederland groeit op in armoede. Armoede is niet eerlijk en armoede is zeker geen keuze. Je handelt naar wat je hebt en naar wat het is. Kinderen schikken zich vaak in dit gegeven, ook al zien ze om zich heen dat het anders kan.
Voor hen maken de meest simpele dingen al een wereld van verschil.

Juist om die reden zet Stichting JY zich het hele jaar door in voor deze kinderen en hun ouders in Steenwijkerland en omgeving. Ze willen graag zorgen voor lichtpuntjes die de dagen wat lichter en vrolijker maken. Kinderen die opgroeien in armoede hebben vaak volwassen zorgen. En dat zou niet zo moeten zijn.

Lichtpuntjes van JY
Voor Stichting JY vormt het mogelijk maken van kleine en soms grote wensen al meerdere jaren een vast onderdeel van het werk. Mensen helpen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. En dat geldt dubbel en dwars voor kinderen.

Want ieder kind wil erbij horen. Niemand wil langs de zijlijn staan, uitgelachen worden of zich moeten verantwoorden voor iets wat ze niet hebben of kunnen. JY springt dan bij, daar waar gezinnen het zich niet kunnen veroorloven. JY zorgt dan bijvoorbeeld voor een computer voor een prille brugklasser om het huiswerk en verslagen op te maken. Ze gaan op zoek naar een nieuwe winterjas omdat de oude na een lange reis langs broertjes en zusjes zijn warmte heeft verloren. Maar voor een brilletje die niet meer te maken valt met plakband zoeken ze een oplossing. Of ze zorgen voor een lidmaatschap bij een sportvereniging zodat kinderen samen met anderen kunnen spelen en sporten. En natuurlijk regelt JY soms uitjes naar een pretpark of maakt ze een studiereis van school mogelijk.

De warme reacties op deze hulp zijn een drijfveer voor JY om zo door te gaan. Want de meest kleine dingen worden vaak het meest gewaardeerd. Ook voor de komende (feest)maanden heeft Stichting JY al weer allerlei plannen bedacht en gaan ze er alles aan doen om een aantal fantastische activiteiten en dromen te realiseren.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 11.10.18 | 15.20 UUR
Vandaag:
21° | 8°
Meer weer...
Morgen:
22° | 8°


AGENDA
  • Zaterdag 30.05.20
  • Zondag 31.05.20
  • Maandag 01.06.20
  • Dinsdag 02.06.20
  • Woensdag 03.06.20
  • Donderdag 04.06.20
  • Vrijdag 05.06.20
  • Volledige agenda...

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.4447 s