Zaterdag 15.06.19 | 11.31 uur

Bedrijven willen jeugd verleiden tot een baan in de techniek

Vrijdag Techniek Tastbaar in RSG Stationsstraat

Henk de Boer van E. de Boer & Zn. Aannemersbedrijf b.v.

Henk de Boer van E. de Boer & Zn. Aannemersbedrijf b.v.© Bureau TekstHuis

De vierde editie van Techniek Tastbaar voor de regio Steenwijk-Meppel staat voor de deur. Op vrijdag 14 oktober 2018 zullen circa dertig bedrijven uit Steenwijk en omstreken hun steentje bijdragen om de jeugd te interesseren voor techniek. Die dag wordt gehouden in RSG Tromp Meesters aan de Stationsstraat 40 in Steenwijk, van 14.00 tot 21.00 uur.

Henk de Boer van E. de Boer & Zn. Aannemersbedrijf b.v. uit Steenwijk is één van de betrokken deelnemers. "Het doel van deze dag is enthousiasme te kweken bij leerlingen van tien tot zestien jaar voor techniek in de breedste zin van het woord. Daarnaast het informeren van leerlingen en ouders over beroepen in de techniek. Door de aanwezigheid van zoveel en zoveel verschillende bedrijven leg je een directe link naar de opleidingen’. Henk de Boer vervolgt met: ‘Wij zijn een bedrijf dat het opleiden van toekomstige bouwvakkers serieus neemt, zo leiden wij al jaren leerlingen op tot timmerman. Ondanks dat het de afgelopen jaren moeilijk was in de bouw hebben we al die jaren leerlingen aan het werk gehad. We zijn dan ook al vanaf het begin betrokken bij het regionale opleidingsinstituut voor de bouw, Bouwmensen Drenthe Noordwest-Overijssel. Op dit moment leiden we bijvoorbeeld drie BBL-leerlingen op binnen ons bedrijf."

De organisatie van de dag ligt in handen van Technetkring Steenwijk-Meppel. Hierin werken scholen en bedrijven nauw samen.

"Als je wilt dat meer leerlingen voor een loopbaan in de techniek kiezen, moet je naar ze toe’ is de duidelijke gedachte achter TechNet. Doel is technisch onderwijs dat leerlingen aanspreekt en de mogelijkheid om je snel, eenvoudig en dichtbij op een loopbaan in techniek kunnen oriënteren. We kunnen niet zonder techniek. Techniek kan boeiend zijn. Techniek in de toekomst en techniek is de toekomst’, zijn enkele uitgangspunten."

Op elke stand is een doe-activiteit voor leerlingen en zijn mensen aanwezig om vragen te beantwoorden. Bij deze editie 2018 heeft de organisatie een extra activiteit voor de leerlingen opgezet: een speurtocht met WebAdventure. Deze speurtocht nodigt de leerlingen uit om op zoek te gaan naar de bedrijven om daar informatie te halen.

De deelnemende bedrijven zijn: Aannemersbedrijf de Boer Steenwijk, Agrifac Machinery BV Steenwijk, Arriva, Bouwmensen Drenthe en Noordwest-Overijssel, Defensie, Deltion College, Falkena Glas en Schilderwerken, Hanzehogeschool Groningen, HIAB Benelux BV, Installatiewerk Noord, Oost en Flevoland, Kiekebos en Bakker Klimaattechniek, KOVO BV, OBM, Opel Rijkmans Steenwijk, OTIB, Revamo Vlamspuittechniek BV, Stenden Hogeschool, TB Shipyards Kampen, Ti-Jo Staalconstructie Steenwijk, Vredenburg Steenwijk BV, Waterschap Drents Overijsselse Delta, Werk & Vakmanschap, Installatiebedrijf Klok, Techniekfabriek Nederlandse Spoorwegen, Dyka Steenwijk, Kornelis Caps&Closures Steenwijk, B+O (Architecten, Bouwkunde) en Eleq Steenwijk.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 08.10.18 | 14.12 UUR


advertentie

Vandaag:
22° | 13°
Meer weer...
Morgen:
25° | 15°


AGENDA
  • Zondag 16.06.19
  • Maandag 17.06.19
  • Dinsdag 18.06.19
  • Woensdag 19.06.19
  • Donderdag 20.06.19
  • Vrijdag 21.06.19
  • Zaterdag 22.06.19
  • Volledige agenda...
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.30058 s