Maandag 25.03.19 | 11.30 uur

Rabobank kijkt naar de toekomst: Verandert ons voedselpatroon?

'De toekomst van het voedsel' in De Meenthe

Wat schaft de pot over 10 jaar? Heb jij daar überhaupt al eens over nagedacht? Zonder eten kunnen we niet leven en eten doen we minimaal drie keer per dag. Maar hoe we het eten halen of laten bezorgen, wat er in het boodschappenkrat zit en wie het produceert, kan over tien jaar wel eens compleet anders zijn. Daarom vragen Rabobank en Boeren van Nederland zich samen af: wat eten we over tien jaar?

Verandert ons voedselpatroon? En zo ja, wat betekent dat dan voor boeren en voor consumenten? Wat worden de voedseltrends eigenlijk? Als de vraag vanuit de consument verandert, hoe spelen de boeren daar dan op in? Van platteland naar de P.C. Hooft. Er zijn genoeg vragen.

Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland heeft twee experts uitgenodigd om op 9 oktober samen met Rabobank en de boeren, Jeanet Brandsma, Eline Vedder en Sander Pereboom van Boeren van Nederland te kijken naar die transitie. Begint die verandering op het platteland, of in de stad? Weten ze in Amsterdam nog wel waar ons voedsel vandaan komt? Jeanet, Eline en Sander zijn met de trekker naar onze hoofdstad gegaan om daar achter te komen. Vanuit die leerschool wilt Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland op 9 oktober naar de toekomst van ons voedsel.

Ruud Veltenaar filosoof, trendwatcher, TEDx spreker, vertaalt ons dan over de trends van de voedseltransitie naar de impact op ons leven en werk. Dit doet hij samen met Rosanne Hertzberger. Rosanne is voorvechter van open- en burgerwetenschap en zal met passie spreken over de rol van technologie, innovatie en wetenschap in deze transitie.

Het beloofd een inspirerende bijeenkomst vol humor en visie te worden, met natuurlijk een goede borrel met de smaak van de toekomst. Samen met de experts, producenten én consumenten wil Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland 9 oktober kijken naar de toekomst van het voedsel. Iedereen is welkom op dinsdag 9 oktober 2018, om 20.00 uur bij Rabo Theater De Meenthe, Stationsplein 1 in Steenwijk. Gratis aanmelden: www.rabobank.nl/mss

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 27.09.18 | 19.31 UUR


advertentie

Vandaag:
10° | 4°
Meer weer...
Morgen:
11° | 3°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
1.49964 s