Dinsdag 23.07.19 | 20.28 uur

Eindresultaat medio november zichtbaar

Steenwijkse markt ondergaat metamorfose

Op maandag 3 september 2018 zijn de werkzaamheden begonnen om de Markt in Steenwijk een flinke metamorfose te geven. De komende maanden is er dus volop werk in uitvoering in de binnenstad van Steenwijk. Ondanks de werkzaamheden zijn de winkels, bedrijven en de horeca in de binnenstad gewoon open. Iedereen die met de auto komt moet er rekening mee houden dat de Markt een aantal keren is afgesloten voor het doorgaande verkeer.

De gemeente probeert de binnenstad zo goed mogelijk bereikbaar te houden en de overlast tot een minimum te beperken.

Wanneer wordt waaraan gewerkt?
Fase 1
In de eerste fase wordt er aan de slag gegaan met het straatwerk aan de zuidzijde van de Markt en de Koningstraat én begint de gemeente met de bouw van de fontein. De Markt is tijdens deze fase afgesloten voor het doorgaande verkeer. De bevoorrading van winkels is wél mogelijk.

Fase 2
Begin oktober start de tweede fase van de werkzaamheden. De noordzijde (verlengde Oosterstraat) en de westzijde (verlengde Kerkstraat en Onnastraat) worden dan onder handen genomen.

Fase 3
Half oktober gaat de derde fase in. Dan begint het straatwerk op het binnenplein van de Markt. Er wordt alles aan gedaan om de werkzaamheden vóór de Sinterklaasintocht (half november) af te ronden.

Zaterdagmarkt in de Goeman Borgesiusstraat
Door de werkzaamheden op de Markt is de weekmarkt tijdelijk naar een andere locatie verplaatst. Tot en met zaterdag 17 november 2018 is de zaterdagmarkt in de Burgemeester Goeman Borgesiusstraat te vinden. Goed om te weten: op de vrijdagen voorafgaand aan de zaterdagmarkt, kunnen automobilisten vanaf 24.00 uur niet op de Goeman Borgesiusstraat parkeren.

Speciale actie
Van 8 september t/m 17 november 2018 kunnen inwoners meedoen aan een stempelactie. Elke deelnemer maakt daarmee kans op een volle boodschappentas, die beschikbaar wordt gesteld door alle marktkooplieden. Geïnteresseerden kunnen op de zaterdagmarkt terecht voor meer informatie.

Op de website www.steenwijkerland.nl/centrumsteenwijk kunnen de inwoners terecht voor de actuele werkzaamheden. Ook andere projecten waar Steenwijkerland in de binnenstad bij betrokken is, zijn door de gemeente op de website openbaar gemaakt.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie, Nina Plus

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 12.09.18 | 12.00 UUR
Vandaag:
32° | 21°
Meer weer...
Morgen:
34° | 20°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.31229 s