Zaterdag 25.05.19 | 13.59 uur

Slecht gesteld met de kwaliteit van fietspaden n Steenwijkerland

D66: Investeer in fietspaden en fietsenstalling

Steenwijkerland is een ideaal fietsgebied, maar het onderhoud van de paden laat de wensen over. Dat laatste baart de D66-fractie in Steenwijkerland zorgen. De fractie vindt dat er een oplossing moet komen voor de parkeerproblematiek van de fietsen in de binnenstad.

Fietsenstalling
D66 heeft schriftelijke vragen aan het college gesteld over maatregelen om het stallen van fietsen in de binnenstad te verbeteren.

“Het college heeft diverse keren toegezegd extra voorzieningen te treffen. Tot nu toe is dat uitgebleven", aldus raadslid Emmy Elgersma voor D66. “Straks is de markt vernieuwd en blijft het rommelig door her en der geparkeerde fietsen.”

De partij wil van het college onder andere weten welke maatregelen er inmiddels zijn genomen en of er ook voldoende laadpalen voor elektrische fietsen komen.

Onderhoud fietspaden
Voor een gemeente die zich inzet op toerisme, vindt D66 dat het erg slecht gesteld is met de kwaliteit van de fietspaden. In januari dit jaar sprak een inwoner uit de Weerribben zijn zorgen hierover uit in de raad en er zijn meer signalen vanuit Vollenhove, Giethoorn en de Woldberg. “Tot nu toe staat er geen extra geld gepland voor onderhoud. Enkel en alleen voor het verbreden van smalle fietspaden” en dat moet beter vindt Elgersma. D66 hoopt een snelle reactie van het college, zodat er snel oplossingen zullen komen.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 10.09.18 | 11.20 UUR


advertentie

Vandaag:
18° | 7°
Meer weer...
Morgen:
19° | 7°


TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.30333 s