Dinsdag 23.07.19 | 18.32 uur

Een unieke ervaring!

Volg Dahliaroute tijdens Open dag Corso Vollenhove

Voor de tweede keer wordt er door de Vollenhoofse Vereniging Voor Volksvermaken (V.V.V.V.) een heuse ‘Dahliaroute’ uitgezet tijdens de jaarlijkse Open dag. Deze leidt bezoekers langs de bouwlocaties voor de praalwagens én langs de kleurrijke dahliavelden. De route is zowel met de fiets als met de auto te volgen. "Een unieke ervaring!", reageert de V.V.V.V. "Iedereen is uitgenodigd om zaterdag 18 augustus vanaf 13.00 uur te komen kijken."

Bijna alle groepen die deelnemen aan Corso Vollenhove hebben een eigen dahliaveld. "Naast het wagenbouwen wordt er veel tijd en moeite gestoken in de bloemen op het veld", vertelt de organisatie. "Zonder dahlia’s geen bloemencorso." De dahlia’s worden gebruikt voor de eigen praalwagen en worden verkocht aan andere corso’s. "Vorig jaar werd een recordaantal dahlia’s gebruikt voor het Corso in Vollenhove, bijna 3,7 miljoen! Daarnaast werden er nog zo’n 2,85 miljoen verkocht door de Bloemencommissie."

Via de route zijn tienduizenden dahlia’s in allerlei kleuren te zien. Red Fox, Yellow Heaven, Snow Cap: op sommige velden staan meer dan tien verschillende soorten. Dit jaar was het wel even afwachten hoe de dahlia’s er precies bij zouden staan. De extreme droogte, onkruid en ongedierte zorgden voor heel wat extra onderhoud.

Naast het bewonderen van de verschillende soorten dahlia’s, kunnen belangstellenden terecht bij alle wagenbouwgroepen. "Wat zijn de plannen van de wagenbouwers? Hoe ver zijn zij met hun project? Ze vertellen er graag alles over. Op de Open dag krijgen bezoekers zo een heel bijzonder kijkje achter de schermen bij één van de grootste bloemencorso’s van Nederland."

De bouwlocaties en bloemenvelden bevinden zich in en rondom Vollenhove. Een groot deel van de route gaat door de Noordoostpolder; richting Marknesse en Blokzijl. Online is een plattegrond te vinden waarop de route is uitgestippeld. De V.V.V.V benadrukt dat het niet de bedoeling is dat bezoekers zelf de bloemenvelden betreden. "De dahlia’s moeten natuurlijk in goede conditie blijven."

De Open dag en Dahliaroute vinden een week voor het Corso van Vollenhove plaats. Het Middagcorso begint op 25 augustus om 14.00 uur en het verlichte Avondcorso start om 20.30 uur.

De plattegrond voor de Open dag en Dahliaroute op 18 augustus wordt gepubliceerd op de Facebookpagina en website van Corso Vollenhove: www.corso-vollenhove.nl Hier is ook extra informatie te vinden over bijvoorbeeld de groepen die dit jaar meedoen aan het Corso. Alle activiteiten op 18 augustus worden mede mogelijk gemaakt door Winters Bouw Vollenhove.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 17.08.18 | 18.00 UUR


advertentie

Vandaag:
32° | 21°
Meer weer...
Morgen:
32° | 20°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.34162 s