Zaterdag 21.09.19 | 22.28 uur

'Transparantie richting de klant, daar draait het om'

Rijinstructeur Robert Holman was toe aan nieuwe uitdaging

Rijbewijsbijrob

Rijbewijsbijrob© Alette Holman Fotografie

ADVERTORIAL Vorig jaar hakte Robert (Rob) Holman de knoop door. Hij zette een punt achter zijn loopbaan en besloot rijinstructeur te worden. Na een opleidingstraject van een half jaar heeft Holman zijn eigen rijschool in het centrum van Blokzijl: Rijbewijsbijrob.

Het vak was hem niet geheel onbekend. Tussen de jaren ’60 en ’80 runde zijn vader ook een rijschool in het stadje. “In het weekend kreeg ik rijles van mijn vader en een maand na mijn achttiende verjaardag had ik mijn rijbewijs op zak”, vertelt Rob trots.

Een eigen rijschool is er destijds nooit van gekomen. “Ik ben in de technische branche gaan werken. Ik was sinds 2004 werkzaam als projectleider en zat de laatste jaren vooral achter een bureau. De uitdaging was eraf, ik wilde iets anders”, zegt de kersverse ondernemer.

“Iets wat al jarenlang in mijn hoofd rondspookte was een eigen rijschool. Uit mijn eigen werk haalde ik geen voldoening meer, dus ik besloot de opleiding te gaan volgen tot rijinstructeur. De afgelopen maanden ben ik praktisch en theoretisch opgeleid. Ik gaf dan lessen aan een leerling terwijl de instructeur op de achterbank zat. Ik voelde gelijk dat ik op mijn plek zat. Het is prachtig werk om jonge, maar ook oudere leerlingen, te leren rijden”, vertelt Rob enthousiast.

Nadat hij in relatief korte tijd zijn papieren op zak had klopte de 50-jarige instructeur aan bij zijn oude klasgenoot Marco van Beek. “Ik zocht een robuuste auto waarin leerling en instructeur veilig kunnen rijden en goed overzicht hebben op het verkeer. Deze wensen resulteerden in een nieuwe Mercedes Benz GLA 180d”, vertelt Holman opgetogen.

“Transparantie richting klanten is volgens mij heel belangrijk, zij mogen weten hoe de kosten zijn opgedeeld. Als je een pakket afneemt en je bent eerder geslaagd dan verwacht, krijg je gewoon het overige lesgeld terug. De leerling moet weten waar die aan toe is en zich fijn voelen achter het stuur. Na iedere rit schrijf ik een korte reflectie over het verloop van de les. De leerling en ouders kunnen de voortgang dan online volgen via een speciale app op de telefoon. Hier kan de leerling ook eigen lessen inplannen”, sluit Rob af.

Interesse in een proefles of vrijblijvend advies? Kijk dan op www.rijbewijsbijrob.nl of bel / WhatssApp via 0621284338

Door: De Brederwiedekrant | Robert Wessel Jansema

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 24.07.18 | 11.34 UUR


advertentie

Vandaag:
24° | 9°
Meer weer...
Morgen:
20° | 9°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.36939 s