Maandag 18.03.19 | 17.12 uur

Wethouder Harmsma: 'We investeren in een gezond ondernemersklimaat'

Persoonlijke begeleiding voor (startende) ondernemer

Vanaf september 2018 kunnen (startende) ondernemers in Steenwijkerland in aanmerking komen voor gratis persoonlijke begeleiding van het Ondernemersklankbord. De gemeente Steenwijkerland heeft hierover onlangs met deze landelijke stichting afspraken gemaakt. Wethouder Bram Harmsma: "We investeren in een gezond ondernemersklimaat en willen onze ondernemers zo goed mogelijk faciliteren. De adviseurs van het Ondernemersklankbord zijn oud-ondernemers die veel kennis en jarenlange ervaring met zich meebrengen. Daar kunnen andere, met name startende ondernemers hun voordeel mee doen. Zij krijgen een half jaar lang in meerdere sessies op maat gesneden advies."

Het Ondernemersklankbord is een landelijke stichting die onafhankelijk advies geeft aan (startende) ondernemers die behoefte hebben aan persoonlijke begeleiding bij het ondernemerschap. Het adviestraject duurt een half jaar, waarbij de adviseur minimaal vier keer bij de ondernemer op bezoek komt. De rekening wordt betaald door de gemeente.

Wethouder Bram Harmsma: "We hebben, met subsidie van de provincie, in eerste instantie 10 adviestrajecten ‘ingekocht’. Op basis van de ervaringen die we opdoen, gaan we kijken naar een eventueel vervolg. Naast de adviestrajecten gaat het Ondernemersklankbord op gezette tijden ook een spreekuur in onze gemeente houden. Daarover gaan we met elkaar nog nadere afspraken maken."

Ondernemers die belangstelling hebben voor een adviestraject door het Ondernemersklankbord, kunnen op de website van de gemeente www.steenwijkerland.nl/ondernemers meer informatie vinden over de voorwaarden en de wijze waarop ze zich kunnen aanmelden. Een adviseur van het Ondernemersklankbord bepaalt na een intakegesprek of de ondernemer voor deelname in aanmerking komt.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 21.07.18 | 11.33 UUR


advertentie

Vandaag:
9° | 3°
Meer weer...
Morgen:
10° | 4°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
1.34073 s