Zaterdag 24.08.19 | 21.24 uur

Niet meer sproeien vanuit sloten, weteringen en kanalen

WDODelta: Verbod op onttrekken van water uit sloten

UPDATE 12u15 | Vanwege de lage waterstanden door de aanhoudende droogte stelt Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) met ingang van vrijdag 20 juli vanaf 12.00 uur een verbod in op het onttrekken van oppervlaktewater in Nijeveen-Kolderveen en Paardeweide-Veendijk. Dit betekent dat in deze gebieden, tussen Meppel en Steenwijk, geen water uit sloten, weteringen, beken en kanalen mag worden gebruikt voor het beregenen van bijvoorbeeld akkers, weilanden en tuinen.

Doel van het verbod is om verdere daling van het waterpeil te voorkomen en voldoende voorraad te houden voor de warme en droge periode die nog wordt verwacht. Het verbod geldt voor onbepaalde tijd en is niet van toepassing op drinkwater voor vee of het blussen van branden.

Door de lage waterstanden kan er schade optreden aan oevers en kaden. Daarnaast is er kans op verslechtering van de waterkwaliteit. Door de hoge buitentemperatuur warmt ook het water op. Hierdoor bevat het minder zuurstof en kan er bijvoorbeeld vissterfte optreden. Handhavers van het waterschap zien toe op het verbod.
Zodra de omstandigheden het toelaten, worden de verboden ingetrokken. Dit maakt het waterschap bekend via www.wdodelta.nl, social media en www.officielebekendmakingen.nl.

Voor vragen over het onttrekken van oppervlaktewater en het verzoek tot beregenen kunt u contact opnemen met het tijdelijke telefoonnummer 085-7733389.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

Gerelateerde artikelen:

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 20.07.18 | 12.14 UUR


advertentie

Vandaag:
31° | 20°
Meer weer...
Morgen:
32° | 20°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.32199 s