Zaterdag 07.12.19 | 15.04 uur

Blokzijl Klassiek verwelkomt twee bijzondere musici

Hannes Minnaar en Isabelle van Keulen naar Blokzijl

"Hij is een briljant pianist met zijn onnavolgbaar mooi spel en zijn oorstrelende klanken! Hannes Minnaar heeft gouden handen", meldde de pers. Isabelle van Keulen wordt geroemd om 'de buitengewone muzikaliteit en de levendige, sublieme klank. Haar spel is in één woord magisch'. Deze twee vermaarde musici zijn vrijdagavond 6 juli te horen in de Grote Kerk van Blokzijl. Ze komen er graag; de uitmuntende akoestiek en het aandachtige concertpubliek vormen een grote aantrekkingskracht voor veel musici. Het concert begint om 20.00 uur.

Hannes Minnaar sloot zijn studie aan het Amsterdams Conservatorium af met een 10, won een derde prijs op de Koningin Elisabeth Wedstrijd in Brussel en de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding van het ministerie van OCW aan een klassiek musicus. De pianist geeft recitals in heel Europa, Japan en China en soleert met vele orkesten. Inmiddels heeft hij verschillende cd’s op zijn naam staan, die lovend zijn ontvangen.

Isabelle van Keulen kreeg internationale bekendheid, toen ze op haar achttiende de fameuze ‘BBC Young Musician of the Year Competition’ won en ze behoort nu tot de grootste violisten van deze tijd. Ze musiceerde wereldwijd met gerenommeerde orkesten en met dirigenten als Valery Gergiev, Philippe Herreweghe en Sir Roger Norrington. Met Hannes Minnaar heeft ze onlangs alle vioolsonates van Beethoven opgenomen. Deze opnames worden briljant genoemd.

Tijdens het zomeravondconcert op vrijdag 6 juli brengen de beide musici twee vioolsonates van Beethoven: de lyrische en ietwat weemoedige Frühlingssonate en de virtuoze en dramatische Kreuzersonate. Hannes Minnaar speelt bovendien Beethovens poëtische pianosonate opus 10 no 1. De musici laten Beethoven horen zoals hij was: weerbarstig, hartstochtelijk, weemoedig en teder.

Reserveringen bij voorkeur via www.blokzijlklassiek.nl

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 14.06.18 | 09.33 UUR
Vandaag:
7° | 6°
Meer weer...
Morgen:
8° | 7°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.3858 s