Zaterdag 24.08.19 | 21.24 uur

Schoemakers over haar indrukwekkende boek

Lezing 'Van Blokzijl naar Sobibor' in De Vierhoek

Schrijfster Annemarie Schoemakers van het boek 'Van Blokzijl naar Sobibor' houdt op donderdag 5 juli een lezing De Vierhoek van Blokzijl. Het boek werd uitgebracht in december 2016.

Annemarie Schoemakers: 'Het boek 'Van Blokzijl naar Sobibor' geeft de acht gedeporteerde Blokzijler namen, in de Tweede Wereldoorlog, weer een gezicht, door de herinneringen van de stadsgenoten vast te leggen. Ook is er archiefonderzoek gedaan om het beeld te completeren en hun spoor van Blokzijl naar Oost-Europa vast te leggen. Het boek is representatief voor de Jodenvervolging in het overgrote deel van de steden en dorpen in Nederland.'

Blokzijl is één van de weinige plaatsen in Nederland waar geen van de in de Tweede Wereldoorlog weggevoerde Joodse inwoners is teruggekeerd. Aan de Kerkstraat woonden Soes Manus, zijn vrouw Roosje en hun kinderen Mozes, Mietje en David. Aan de Zuiderstraat woonden de ouders van Soes Manus, vader Mozes, moeder Naatje en hun inwonende dochter Rika. 

De lezing begint donderdagavond 5 juli 2018 om 19.30 uur in De Vierhoek in Blokzijl (Boffersweidje 4) en is vrij toegankelijk.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

Gerelateerde artikelen:

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 12.06.18 | 11.06 UUR
Vandaag:
31° | 20°
Meer weer...
Morgen:
32° | 20°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.36581 s