Zaterdag 25.05.19 | 13.59 uur

Beleef een oase van rust in De Wieden

Natuurmonumenten houdt in juni vier vaartochten

Beleef een oase van rust in De Wieden

Beleef een oase van rust in De Wieden© Natuurmonumenten

In juni organiseert Natuurmonumenten op 13, 19, 23 en 28 juni een vaartocht naar de eendenkooi De Grote Otterskooi in Dwarsgracht. Onder begeleiding van een schipper/gids ontdek je een oase van rust in de eendenkooi. De excursieboot vertrekt om 12.30 uur vanaf Bezoekerscentrum De Wieden in St. Jansklooster. De vaartocht duurt 3½ uur.

Online reserveren
Deelname is voor leden 12,50 euro en niet-leden 17,50 euro, voor kind lid (tot 12 jaar) 7,00 euro en kind niet-lid 9,50 euro. Reserveren kan via www.natuurmonumenten.nl/dewieden/activiteiten

Een rustoord voor natuur
De eendenkooi De Grote Otterskooi is met een oppervlakte van 30 ha. de grootste eendenkooi in De Wieden. De eendenkooi is alleen toegankelijk met een schipper/gids van Natuurmonumenten. Hier laat de gids de bezoekers letterlijk achter de schermen kijken van dit oer Hollandse fenomeen. Verscholen tussen hoge bomen en dicht struikgewas liggen enkele bijzondere plassen: de vijvers van De Grote Otterskooi. Hier werden vroeger door de kooiker eenden gevangen, die voor consumptie verkocht werden. Het kooikerberoep is tegenwoordig niet lonend meer. Toch worden de eendenkooien door Natuurmonumenten in stand gehouden. Ze zijn van bijzondere waarde, zowel om cultuurhistorische redenen als om hun natuurwaarden. (www.natuurmonumenten.nl/bcdewieden)

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 07.06.18 | 08.46 UUR
Vandaag:
18° | 7°
Meer weer...
Morgen:
19° | 7°


TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.3651 s