Zaterdag 25.05.19 | 13.59 uur

Kleinschalige ambachtelijke bedrijven openen hun deuren

Open Atelier Dagen Steenwijkerland komen eraan!

Op zaterdag 9 en zondag 10 juni 2018 organiseert Grenzeloos Ambachtelijk de Open Atelier Dagen in Steenwijkerland. Tijdens dit weekend stellen diverse kleinschalige ambachtelijke bedrijven rondom Steenwijk hun werkruimte, atelier en tuin open voor het publiek.

Stichting Transition Town Vollenhove doet mee aan de open atelier dagen en besteed tijdens het weekend extra aandacht aan Permacultuur Tuinieren. Dit is een duurzame manier van tuinieren met als uitgangsprincipe een gezonde bodem.

De tuin in Vollenhove wordt onderhouden door een team van 6 mensen. Door de samenwerking en diversiteit van de groep, is er tevens sprake van sociale permacultuur. Een gedeelde verantwoordelijkheid om samen te zorgen voor een goede balans, voor een permanent evenwicht. Voor mens, dier en de aarde.

Ook is de tuin bedoeld als beleeftuin en inspiratietuin, om meer mensen te enthousiasmeren en de voordelen te laten zien van het oogsten van eigen groenten en fruit. Daarnaast is er in de tuin plaats voor wilde planten, waar zalf van wordt gemaakt. Voorbeelden zijn smeerwortel en weegbree. Maar ook de veelzijdigheid van de brandnetel, die behalve eetbaar ook de basis is voor zelfgemaakte plantaardige gier.

De Permacultuur tuin van Stichting Transition Town Vollenhove is gevestigd aan Flevoweg 2 in Vollenhove, achter de Vlasschuur.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 06.06.18 | 09.23 UUR
Vandaag:
18° | 7°
Meer weer...
Morgen:
19° | 7°


TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.29998 s