Maandag 18.03.19 | 17.12 uur

Maquetteprijs voor After Nero's

Corso-ontwerpen Sint Jansklooster bekend gemaakt

Presentatieavond in de feesttent

Presentatieavond in de feesttent© DKN | R.W.Jansema

Voor de derde keer organiseerde de Christelijke Oranjevereniging (COV) uit Sint-Jansklooster een presentatieavond in de feesttent op het evenemententerrein. Op zaterdagavond 5 mei presenteerden de groepen één voor één hun ontwerp voor het komende corsojaar. Ook dit jaar was het de groepen weer gelukt om het thema van de wagens geheim te houden tot de presentatieavond. De avond werd gepresenteerd door Wim Odink.

Aanwezigen konden stemmen op de groep met de mooiste maquette. De winnaar ging naar huis met een waardebon van 100 euro. Deze maquetteprijs werd gewonnen door Corsogroep de After Nero’s met de wagen ‘Typisch’.

Tevens werd de gloednieuwe website van het Corso Sint Jansklooster gelanceerd. Deze is vanaf zaterdagavond te bewonderen via: www.corsoklooster.nl

Bijzonder is dat er dit jaar geen twaalf maar dertien wagens aan de start verschijnen. Omdat het Bloemencorso dit jaar voor de 50e keer wordt gehouden is besloten om de allereerste bloemenwagen opnieuw na te bootsen. De makers van destijds hebben de handen ineen gestoken om dit jaar opnieuw ‘De Vredeskoningin’ aan het publiek te tonen.

De presentatieavond vormde de start van de Feestweek. Het betekent ook dat de corsobouwers vanaf nu nog ruim 100 dagen de tijd hebben om aan hun corsowagens te werken. Het Bloemencorso Sint Jansklooster vindt elke 3e vrijdag van augustus plaats en dat betekent dat dit jaar het Bloemencorso op vrijdag 17 augustus 2018 plaats zal vinden. Alle maquettes zijn vanaf komende week te zien op de internetkanalen van Corso Sint Jansklooster.


Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 05.05.18 | 23.56 UUR


advertentie

Vandaag:
9° | 3°
Meer weer...
Morgen:
10° | 4°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
1.25035 s