Zaterdag 24.08.19 | 21.24 uur

Gevarieerd programma op koningsdag 2018

Sint Jansklooster houdt vast aan traditie Kloostermarkt

Koningsdag betekent in Sint Jansklooster traditiegetrouw dat de straten vol staan met kramen. De Kloostermarkt wordt dit jaar voor de 39ste keer georganiseerd. Wethouder Oene Akkerman, van de gemeente Steenwijkerland, opent de markt om 10.00 uur.

Daarna is het onder begeleiding van Soli Deo Gloria tijd voor het Wilhelmus en kunnen de kinderen hun ballon oplaten voor de jaarlijkse ballonwedstrijd. Dit jaar gebruikt de organisatie daarvoor speciale latex-ballonnen die beter zijn voor het milieu.

Bezoekers kunnen zich daarna uitleven over de twaalfhonderd meter aan marktkramen. Ook zijn er oude ambachten en beroepen te zien in de schuur van Evert Boxum aan de Monnikenweg. Dit jaar os dat onder meer glas graveren, mandenmaken en smeedwerk. Albert Weijs verzorgt een houtbewerkingsshow.

Op het plein bij het Dorpshuis zijn de hele dag optredens. Pipes- en drumband City of Apeldoorn komt bijvoorbeeld naar Sint Jansklooster, net als Pieter Ballon (voor de kinderen) en zanger MR Jaxx met muziek van toen en nu. Bijzonder is de komst van een barbiershop die mannelijke bezoekers een bijzondere Koningsdag bezorgt. Zij kunnen zich op traditionele wijze laten scheren tegen een vergoeding.

Om 11.00 uur begint de Kleedjesmarkt, dit keer bij voetbalvereniging VHK. Er is van donderdag tot en met zaterdag ook kermis in Sint Jansklooster. Voetbalvereniging VHK zorgt dat het verkeer en parkeren in goede banen wordt geleid. Vanuit alle richtingen worden bezoekers snel naar een parkeerplaats geleid. Volg daarvoor de borden. Kijk ook op www.kloostermarkt.nl

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 23.04.18 | 15.02 UUR
Vandaag:
31° | 20°
Meer weer...
Morgen:
32° | 20°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.32 s