Zondag 22.07.18 | 18.30 uur

Jaarlijkse uitvoering in De Burght van Vollenhove

Volle zaal bij optreden Toutenburgher Muzikanten

De Egerländerblaaskapel Toutenburgher Muzikanten

De Egerländerblaaskapel Toutenburgher Muzikanten© Jan Groot Jebbink.

De Egerländerblaaskapel 'Toutenburgher Muzikanten' uit Vollenhove hield zaterdag 14 april 2018 haar jaarlijkse uitvoering in De Burght te Vollenhove. De voorzitter, Andries Bakker, kon een overvolle zaal aan belangstellenden verwelkomen.

Onder leiding van kapelmeester Gerrit te Vaarwerk werd door de muzikanten met veel enthousiasme gespeeld. De kapel speelde vele vormen van volksmuziek uit Nederland, Oostenrijk, Duitsland en Tsjechië. Bij enkele nummers moesten de muzikanten technisch tot het uiterste gaan.

De blaaskapel, de zangeres Karin Hamminga en zanger Sjaak van Leeuwen, wisten het publiek zichtbaar te vermaken. De avond werd mede opgeluisterd door het Piratenkoor Storm en Averij uit Muggenbeet. Het piratenkoor wist het publiek op verrassende wijze bij hun optreden te betrekken en bracht de stemming er goed in met enkele meezingers.

De voorzitter van de kapel kon een vijftal jubilarissen in het zonnetje zetten voor uiteenlopende jaren als muzikant. Tjalling Dijkstra uit Ens, klarinettist (25 jaar), Andries Snijder uit Steenwijk, slagwerker (50 Jaar), gastspeler Fred Vos uit Marknesse, bassist (50 jaar), Gerrit te Vaarwerk uit Vollenhove, kapelmeester (60 jaar) en Gerard Zelhorst uit Zuidwolde, bassist (70 jaar).

Verschillende jubilarissen zijn in de loop van de jaren lid geweest of nog lid van diverse muziekverenigingen. Het blijkt wel dat diverse leden van de kapel uit de wijde omgeving afkomstig zijn en de kapel een regionale uitstraling heeft.

De avond werd door de kapel afgesloten met de overbekende nummers 'Auf der Vogelwiese' en 'Adieu, mein kleiner Gardeoffizier'. Deze nummers werden dan ook enthousiast door de aanwezigen meegezongen. Het publiek bedankte de kapel met een staande ovatie. Enkele door de kapel gespeelde nummers staan ook op de CD. met als titel '30 jaar Toutenburgher Muzikanten - Daar zit muziek in' die in het kader van haar 30-jarig bestaan is uitgebracht.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 16.04.18 | 16.03 UUR


advertentie

Vandaag:
25° | 15°
Meer weer...
Morgen:
25° | 16°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.20417 s