Dinsdag 23.07.19 | 18.32 uur

Veniger richt zich op nieuwe uitdagingen

Mark Prinsen zet punt achter shorttrackloopbaan

Mark Prinsen.

Mark Prinsen.© Hank Prinsen

De shorttrackcarrière van de 23-jarige Mark Prinsen zit erop. De man uit Wanneperveen kondigde deze beslissing vandaag, 14 april 2018, aan op zijn website. De schaatser gaat zich richten op het afronden van zijn studie Werktuigbouwkunde. Daarnaast zal hij de sportbakens gaan verzetten.

De beslissing om op te houden met het shorttracken komt niet zomaar uit de lucht vallen. Prinsen werd tot zijn grote teleurstelling niet geselecteerd voor de Olympische Spelen van Pyeongchang, ondanks dat hij vond dat hij wel op het hoogste podium thuishoorde.

"Als de voorkeuren van de KNSB zo duidelijk op andere rijders liggen, dan ga ik gewoon wat anders doen", komt Prinsen tot de conclusie. "Ik heb een mooie tijd gehad waarvoor ik iedereen wil bedanken; vooral mijn teamgenoten, de staff en, niet te vergeten, mijn familie."

Het is een einde van een periode van tien jaar. Op z'n dertiende werd hij opgenomen in het Masterplan voor de Olympische Spelen van 2018. Hij deed er alles aan om Pyeongchang te halen, maar de keuzeheren van de KNSB beslisten om hem niet te selecteren.

Nog altijd snapt hij de beslissing van bondscoach Jeroen Otter niet. Maar gedane zaken nemen geen keer, dat besefte Prinsen maar al te goed. En dus verruilde hij na het Nederlands Kampioenschap de shorttrackbaan voor het marathonschaatsen en het wielrennen.

In maart vloog de Veniger voor het laatst als shorttracker over het ijs in wedstrijdverband. Tijdens de wereldkampioenschappen in Montreal reed Prinsen zich met de Nederlandse selectie naar de aflossingsfinale.

Na een vakantie in de sneeuw heeft Prinsen zijn conclusies getrokken. Het ontbreken van voldoende motivatie en de wens om zijn studie af te ronden hebben hem er toe bewogen om de Nederlandse shorttrackselectie vaarwel te zeggen.

Sporten zal Prinsen overigens blijven doen. "Ik heb inmiddels een aanbieding van een marathonploeg en ben lid van een wielerclub, dus ik ga mijn plezier in andere sporten zoeken" zo sluit de Steenwijkerlandse sportman van het jaar 2017 zijn relaas af. "De blik kan vooruit en het wordt een mooie toekomst!"

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 14.04.18 | 17.09 UUR
Vandaag:
32° | 21°
Meer weer...
Morgen:
32° | 20°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.3065 s