Maandag 25.03.19 | 15.27 uur

Sleutelrol Marten Kingma in de Tweede Wereldoorlog voor deze regio

Onthulling Marten Kingmaplein in Vollenhove

Op zaterdag 5 mei 2018 staat de onthulling van het Marten Kingmaplein op het programma. Marten Kingma (1893 – 1965) en zijn broers hadden een aannemingsbedrijf. Het bedrijf van de Kingma's speelde in de Tweede Wereldoorlog een sleutelrol in de hulp aan neergeschoten vliegtuigbemanningen in de Noordoostpolder. Voor initiatiefnemer Henk van Heerde een reden om het plein bij de 2 supermarkten naar hem te vernoemen.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Belangenvereniging Vollenhove Stad in 2017 werd dit initiatief door de aanwezige leden ondersteund en heeft de BVVS deze naam aangevraagd. Een weg van onderzoek en goedkeuring, binnen de daartoe wettelijke regelgevingen, volgden en het verzoek is nu officieel goedgekeurd. "Omdat 2018 het jaar van het verzet is, is de datum 5 mei gekozen om deze naam voor het plein officieel in gebruik te nemen", aldus BVVS.

"Inmiddels is contact gelegd met de nabestaanden van Marten Kingma en zij zijn zeer verheugd dat het plein vernoemd wordt naar hun overgrootvader en opa. De nog in leven zijnde bijna 93 jarige zoon Frank Kingma is diep onder de indruk van dit initiatief. Reden te meer om van deze onthulling."

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 17.04.18 | 14.11 UUR
Vandaag:
10° | 4°
Meer weer...
Morgen:
11° | 3°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
1.48065 s