Zondag 22.07.18 | 18.30 uur

Toestand van de ongelukkigen vooralsnog onbekend

Omloop Noordwest Overijssel gestaakt na ongeluk

Omloop Noordwest Overijssel gestaakt na ongeluk.

Omloop Noordwest Overijssel gestaakt na ongeluk.© Henry Wallinga

UPDATE De rit van de junioren heren is tijdens de 46e Omloop van Noordwest Overijssel zaterdag 7 april 2018 abrupt afgebroken vanwege een ongeval. Het ongeval ontstond ’s middags op de Veneweg richting Wanneperveen, nadat een groep renners door waaiervorming een aanrijding kreeg met een stilstaande auto. Een aantal renners raakte hierbij gewond. Zij worden op dit moment behandeld in diverse ziekenhuizen in de regio. Over de exacte toestand van de renners is momenteel nog niets bekend.

Een woordvoerder namens de organisatie van Omloop NWO verklaart: “We reden met een compleet peloton vanaf Beukers richting Wanneperveen toen er op de Veneweg plotseling waaiervorming ontstond. Een van de renners kwam uiterst rechts terecht, waardoor hij inreed op een geparkeerde auto, die in de berm stond. Daarna ontstond er een grote valpartij waarbij een aantal renners lichamelijk letsel opliepen.”

De auto was volgens de organisatie naar behoren geparkeerd, op aanwijzen van de politie: “Het voertuig stond ver in de berm geparkeerd en vormde geen obstructie voor de race. Er was dan ook geen aanleiding voor een aanrijding, maar de wedstrijdsport en vooral de wielersport is helaas niet zonder risico’s. We kunnen met zekerheid stellen dat alle bestuursleden, hulpdiensten en politie de veiligheidsmaatregelen hebben gehandhaafd en op zeer professionele wijze hebben gehandeld. De jongens die gewond zijn geraakt zijn snel en kundig geholpen door de aanwezige hulpdiensten en ambulances waren razendsnel aanwezig.”

De wedstrijd van de junioren heren is in overleg met organisatie, politie en jury gestaakt. Het peloton is onder politiebegeleiding teruggebracht naar Genemuiden. De slachtoffers worden op dit moment behandeld in diverse ziekenhuizen in de regio. Over hun exacte toestand is nog niets bekend.Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 07.04.18 | 17.28 UUR


advertentie

Vandaag:
25° | 15°
Meer weer...
Morgen:
25° | 16°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.23011 s