Maandag 25.03.19 | 15.27 uur

Zaterdag 24 maart 2018

Barbara Lok zingt Michel Legrand

Barbara Lok zingt Michel Legrand

Barbara Lok zingt Michel Legrand© Barbara Lok

Zaterdagavond 24 maart 2018 om 20.30 uur zal zangeres Barbara Lok samen met haar collega Joel Groenewold de mooie romantische melodieën van componist/ pianist Michel Legrand ten gehore brengen in Podium Lokaal te Sint Jansklooster.
Barbara en Joel kennen elkaar al sinds hun studietijd in 1992 aan het Zwols en later Hilversums Conservatorium.


Beiden waren ze gelijk erg gefascineerd door de muziek van Michel Legrand.

Joel is contrabassist en elektrisch basgitarist en geeft les aan het conservatorium in Utrecht en Barbara geeft inmiddels les op het conservatorium in Zwolle. Beide hebben hun sporen al flink verdiend in de muziek.

Tijdens het eindexamen van Joel, zong Barbara alleen met fretloze basgitaar het mooie nummer Where it is written uit de film Yentl. Ze kregen toen helemaal de smaak te pakken en zo ontstond ooit de wens om samen een concert als deze te gaan aan te gaan. Het is nu inmiddels wel bijna 25 jaar later.

Basgitaar en zang is een zeer bijzondere combinatie. Basgitaar is een begeleidend instrument. Dus dat verwacht je niet alleen samen met een zangeres, zonder een instrument als gitaar of piano. Dus voor beiden is het een avontuur om dit concert zo afwisselend mogelijk te maken. Dat is dan ook absoluut gelukt.
Joel is zeer virtuoos en Barbara houdt van nieuwe uitdagingen. Voorop staan natuurlijk de prachtige melodieën van Michel Legrand.

Denk aan nummers uit de speelfilm The Thomas Crown Affair: Windmills of your Mind en de soundtracks van de films Summer of 42 (1971) en Yentl (1983). Al met al schreef hij de muziek voor ongeveer tweehonderd bioscoop- en televisiefilms.

Online kaarten bestellen op www.podiumlokaal.nl

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 05.03.18 | 19.03 UUR


advertentie

Vandaag:
10° | 4°
Meer weer...
Morgen:
11° | 3°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
7.79286 s