Zaterdag 25.05.19 | 13.59 uur

Nationaal Park De Weerribben centraal bij RTV Oost

Nog een keer Overijssel in Vogelvlucht

In 2017 was het een groot succes, de serie Overijssel in Vogelvlucht. Daarin combineerden we beelden van Overijssel van boven (gemaakt met helikopter en met drone) met weetjes en de historie van dorpen en steden. Op 3, 10 en 17 maart 2018 zendt TV Oost nogmaals de afleveringen over Kampen, Enschede en Steenwijk en omgeving uit.

Aflevering 1: Hanzestad Kampen
Zaterdag 3 maart om 17.20 uur zie je in de eerste aflevering de mooie Hanzestad Kampen. Een stad die zijn bestaan en groei vooral te danken heeft aan de blauwe ader van de provincie: de IJssel. Onderwerpen als de Hanze, de Kamper Kogge, de sigarenindustrie en de ontkerkelijking komen in vogelvlucht voorbij. Ook zie je de B&B in de oude Stadsboerderij, de kerk van Jan Vayne en de biologische zuivelboerderij Erf1 in de Mandjeswaard net buiten Kampen.

Afl. 2 Enschede
In de daarop volgende aflevering zien we Enschede met een bezoek aan de oude en de nieuwe Grolsch fabriek. De wijk Roombeek en de vuurwerkramp met ondersteuning van een gedicht van Willem Wilmink. We zien diverse sportlocaties zoals de schaatsbaan, het FC Twente stadion, een golfbaan aan de rand van de stad en natuurlijk de Universiteit Twente.

Afl. 3 Steenwijk en omgeving
In Steenwijk bezoeken we het Nationaal Park De Weerribben, nemen we een kijkje bij het riet snijden en zien we een boerderij in Tuk waar al 25 jaar lang een naaimachinecursus wordt gegeven.

De serie ‘Overijssel in Vogelvlucht’ zie je op 3, 10 en 17 maart om 17.20 uur op TV Oost.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 21.02.18 | 12.00 UUR
Vandaag:
18° | 7°
Meer weer...
Morgen:
19° | 7°


TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.3179 s