Dinsdag 14.08.18 | 17.30 uur

Stembureauleden en tellers gezocht!

Meehelpen in het stembureau van Steenwijkerland?

Op woensdag 21 maart 2018 kiezen we de leden van de gemeenteraad. Op dezelfde dag wordt ook een raadgevend referendum gehouden. Dit keer zijn er dus twee verkiezingen op n dag. De gemeente Steenwijkerland zoeken enthousiaste mensen die willen helpen de verkiezingsdag goed te laten verlopen.

Helpen in het stembureau
Ben je 18 jaar of ouder en op 21 maart 2018 beschikbaar? Beheers je de Nederlandse taal, heb je minimaal een mbo werk- en denkniveau, ben je stressbestendig, nauwkeurig, en vind je het leuk om in teamverband te werken? Meld je dan aan als lid van een stembureau of als teller.

Stembureaulid
Als lid van het stembureau zorg je er samen met de voorzitter en de andere stembureauleden voor dat het stemmen in jouw stembureau goed verloopt. Als de stembus sluit, help je ook mee met het tellen van de stemmen. Per stembureau hebben wij 5 stembureauleden nodig. De stembureaus zijn open tussen 07.30 en 21.00 uur. Het tellen van de stemmen begint om 21.00 uur. Je bent als stembureaulid ca. 7 uur aanwezig in het stembureau en 's avonds bij het tellen. Tijdens een verplichte instructie krijg je uitleg over je taken. Deze instructie is online en duurt ongeveer een uur. Aan het einde van de instructie maak je een toets. Een stembureaulid ontvangt 150,- als vergoeding.

Teller
Als teller kom je om 21.00 uur naar een van de stembureaus om te helpen bij het handmatig tellen van de stemmen. Dit doe je samen met de stembureauleden en de voorzitter van het stembureau. Tijdens een verplichte instructie krijg je uitleg over je taken. Deze instructie is online en duurt ongeveer een uur. Aan het einde van de instructie maak je een toets. Een teller ontvangt 35,- als vergoeding.

Aanmelden en meer informatie
Je kunt je online aanmelden als stembureaulid of teller. Het kan zijn dat er meer aanmeldingen zijn dan er mensen nodig zijn. Je hoort zo spoedig mogelijk van de gemeente Steenwijkerland of je wel of niet bent ingedeeld. Als je bent ingedeeld, ontvang je een benoemingsbrief.
(www.steenwijkerland.nl/Over_Steenwijkerland/Nieuws/Actualiteiten/Actualiteiten_februari_2018/Stembureauleden_en_tellers_gezocht)

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 13.02.18 | 13.09 UUR


advertentie

Vandaag:
22° | 11°
Meer weer...
Morgen:
22° | 11°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.30349 s