Zaterdag 24.08.19 | 21.24 uur

Koffiehuis organiseert inloopmiddagen en thema-avonden

Geslaagde avond over (thuis)zorg voor nieuwkomers

Koffiehuis kijkt terug op een geslaagde eerste thema-avond in januari 2018, waar nieuwkomers, taalcoaches en andere mensen die (beter) Nederlands willen leren dit keer werden toegesproken door Trijn Hoogeveen van de Zorggroep. Zo leerden alle aanwezigen via het thema (thuis)zorg meer over ons land en bijkomende woorden als EHBO-doos en orthopedagoog.

De thema-avonden van het Koffiehuis zijn gratis toegankelijk voor iedereen die meer wil leren over het desbetreffende thema, onze taal en/of ons land. De thema's, zoals politie, scholen, muziek, dieren, sport en verkeer, zijn evenals de sprekers van tevoren vastgesteld. Mensen die over een specifiek thema willen komen vertellen, kunnen altijd een afspraak maken. Op dinsdag 27 februari 2018 is er om 19.00 uur weer een thema-avond in Kringloopwinkel Vollenhove. Zo ook op 27 maart en 24 april 2018.

Het Koffiehuis organiseert ook inloopmiddagen om in een ongedwongen sfeer en onder het genot van een gratis kop koffie met elkaar informatie uit te wisselen en Nederlands te praten. Er is altijd een taalcoach aanwezig die hulp biedt bij voorkomende taal- en leesproblemen. Ook mensen die taalcoach willen worden, kunnen hier voor meer informatie terecht. De eerst volgende inloopmiddag vindt plaats op woensdag 14 februari 2018 van 15.00 tot 16.30 uur in Kringloopwinkel Vollenhove. De daarop volgende inloopmiddagen zijn op 14 maart en 11 april 2018, zelfde tijd en zelfde plaats.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 08.02.18 | 10.30 UUR
Vandaag:
31° | 20°
Meer weer...
Morgen:
32° | 20°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.32355 s