Dinsdag 14.08.18 | 17.30 uur

Wanneperveense wint week voor Weissensee

Dedden soleert superieur naar marathonzege

Ineke Dedden heeft haar eerste seizoenszege beet!

Ineke Dedden heeft haar eerste seizoenszege beet!© Team Palet Schilderwerken

Ineke Dedden heeft afgelopen zaterdag 20 januari 2018 nogmaals laten zien dat ze tot de top van het marathonschaatsen behoort. Op het ijs van Kardinge boekte de 24-jarige studente verpleegkunde de twaalfde wedstrijd om de KPN Marathon Cup, haar tweede overwinning op kunstijs. Dit deed ze door vanuit een kopgroep van vier als enige rijdster een ronde voorsprong te pakken op het peloton.

"Ik was met een groepje weg", begint Dedden haar verhaal van de wedstrijd tegenover Schaatsen.nl. "Toen het peloton ineens helemaal stil stond voelde ik dat ik kon springen."

"In de finale kneep ik 'm nog even toen Janneke Ensing weg was, maar ik dacht: 'dit gaat me niet overkomen'." En zo geschiedde. Niemand beende de dame met nummer 19 meer bij. De Wanneperveense kon na de sprint van de meute dan ook in alle rust haar laatste omlopen rijden.

Het ijs van de Groningse baan was drie ronden lang voor haar alleen. Langs de kant stonden haar ploeggenoten van Team Palet Schilderwerken haar hartstochtelijk aan te moedigen. De formatie stond dit seizoen nog droog, maar dankzij de solo van Dedden kon de nul eindelijk van de tabellen worden geveegd.

Voor Dedden is het haar tweede overwinning bij de elite dames op kunstijs. Twee jaar geleden schoot ze voor het eerst raak in de cupfinale in Alkmaar.

Dankzij haar zege maakt Dedden een grote sprong in het klassement om de KPN Marathon Cup. De Wanneperveense, die volgende week op het natuurijs van de Oostenrijkse Weissensee tijdens het Open Nederlands Kampioenschap haar titel mag verdedigen, vinden we in de rangschikking terug op de achttiende plaats. De Steenwijkerlandse sportvrouw van het jaar 2017Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

Gerelateerde artikelen:

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 22.01.18 | 12.29 UUR


advertentie

Vandaag:
22° | 11°
Meer weer...
Morgen:
22° | 11°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.2954 s