Vrijdag 22.02.19 | 12.04 uur

Inloopavond voor belangstellenden op 24 januari 2018

Twee maanden onderhoud aan brug en sluis Blokzijl

De provincie Overijssel houdt op woensdag 24 januari 2018 een inloopavond over de werkzaamheden aan de brug en sluis in Blokzijl. Belangstellenden kunnen tussen 18.30 en 20.30 uur de inloopavond bezoeken in Café-Restaurant Sluiszicht, Zuiderstraat 2 in Blokzijl. Vertegenwoordigers van de provincie Overijssel en de aannemer zijn dan aanwezig om een toelichting te geven op de werkzaamheden, de eventuele hinder en omleidingsroute. Verder is er gelegenheid om vragen te stellen.

Bereikbaarheid
Aan de zuidzijde van het Noorderdiep bevindt zich een groot gedeelte van het dorp Blokzijl. De beweegbare brug over het Noorderdiep is de enige verbinding tussen noord en zuid in Blokzijl. Tijdens de werkzaamheden worden daarom de momenten waarop de brug niet voor het autoverkeer beschikbaar is tot een minimum beperkt. De exacte periode van omleiding wordt later bekendgemaakt. De buitenwerzaamheden starten rond 2 februari en omstreeks eind maart zijn de werkzaameheden gereed. Dit is afhankelijk van de weersomstandigheden.

De omleidingsroute loopt via via de Zuiderstraat, Vollenhoofsedijk, Weg van Twee Nijenhuizen, N331, Ettenlandseweg, N333, Kuinderstraat, Bierkade, Brouwerstraat en vice versa. De omleiding wordt met borden aangegeven en is te zien op onze website www.bereikbaar.overijssel.nl Voor fietsers en voetgangers geldt dat zij te allen tijde via een noodbrug van noord naar zuid en vice versa kunnen komen.

Werkzaamheden
Bij het groot onderhoud aan de sluis en aan de brug in het centrum van Blokzijl gaat het om het het vervangen van het brugdek (’val’) en de sluisdeuren, die aangetast zijn door corrosie. Het bewegingswerk/de aandrijving wordt aangepast aan de nieuwe sluisdeuren. Zowel de beweegbare brug als de sluis zijn een rijksmonument. Daarom worden alle nieuwe onderdelen zodanig ontworpen dat de monumentale uitstraling behouden blijft.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 19.01.18 | 09.04 UUR
Vandaag:
13° | 2°
Meer weer...
Morgen:
15° | 4°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
1.04799 s