Vrijdag 22.02.19 | 12.04 uur

Mark Prinsen, Ineke Dedden en SVBS '77 grijpen titels

Brederwiede boven op Sportgala Steenwijkerland

Mark Prinsen

Mark Prinsen© Hank Prinsen

De regio Brederwiede is flink in de prijzen gevallen tijdens de jaarlijkse Sportverkiezingen van de gemeente Steenwijkerland. Mark Prinsen (sportman van 2017), Ineke Dedden (sportvrouw) en SVBS '77 (sportploeg) sleepten op 17 januari 2018 de felbegeerde prijzen in de wacht op het jaarlijkse sportgala, dat voor de zestiende keer werd georganiseerd.

Ineke Dedden, die een jaar geleden op de Weissensee naar de grootste triomf uit haar carrière reed, prolongeerde haar titel. De Open Nederlands kampioene op natuurijs werd door de vijfkoppige jury verkozen boven amazone Jolanda de Nekker en trailrunster Stella Petric.

De 24-jarige marathonschaatster van Team Palet Schilderwerken was in haar nopjes met de uitverkiezing. "Het is altijd leuk om zo'n prijs te winnen", reageerde Dedden, die 27 januari haar Nederlandse titel mag verdedigen op het Oostenrijkse natuurijs.Eindelijk
Dedden zag even later dat een dorpsgenoot er met de herentitel vandoor ging. De Veniger shorttracker Mark Prinsen hield roeier Obbe Tibben en zeiler Bjarne Brouwer achter zich. "Eindelijk", gonsde het toen het hoge woord eruit was door de zaal. Want in het geval van Prinsen bleek namelijk niet driemaal, maar zesmaal scheepsrecht.

"De voorgaande jaren werd ik het steeds net niet, dus ik ben erg blij dat ik het nu wel een keer ben geworden", liet Prinsen na afloop weten. "Ik heb vroeger eens in een vriendenboekje opgeschreven wat ik later wilde worden; 'sportman'. Dat is dan nu toch mooi gelukt..."

Verrassing
SVBS '77, dat via de nacompetitie wist te promoveren naar de vierde klasse, werd gekroond tot sportploeg van de gemeente Steenwijkerland. De Beltiger vereniging klopte de collega-voetballers van d’Olde Veste 2 en korfbalvereniging Noveas.

Richard Knobbe, één van de spelers van de vierdeklasser uit Belt-Schutsloot reageerde verrast en verheugd op het blijde nieuws: "We waren eerlijk gezegd al ontzettend blij met de nominatie. Dat we dan ook nog winnen is helemaal fantastisch. Een mooie verrassing..."De Beltiger voetbalvereniging, Prinsen en Dedden waren niet de enige sporters die in het zonnetje werden gezet. De 48-jarige Anne Janssen uit Steenwijk werd dankzij zijn prestaties op de handbike en de ligfiets uitgeroepen tot sporter met een beperking. Kees Verbeek van volleybalvereniging DIOS Oldemarkt nam de prijs voor de sportvrijwilliger van het jaar in ontvangst.

De in Tuk woonachtige zwemster Wilna Heijman nam de PLUSprijs voor seniorensporters mee naar huis. De Rein Gaal Bokaal, voor een beoefenaar van een niet NOC*NSF-sport, was een prooi voor de 25 jaar oude Steenwijker spierbundel Avni Özyurt, regerend Europees kampioen in het bodybuilden. Tot slot werden er ook nog zes jeugdige sporttalenten gehuldigd.

Door: De Brederwiedekrant | Tim de Vries

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 18.01.18 | 11.33 UUR
Vandaag:
15° | 4°
Meer weer...
Morgen:
13° | 3°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
0.83187 s