Zaterdag 24.08.19 | 21.24 uur

Wethouder Wim Brus verricht opening van bijzonder project

'Zorg en Boodschappen' bij Coop Hobma

Startsein voor Zorg en Boodschappen in St. Jansklooster

Startsein voor Zorg en Boodschappen in St. Jansklooster© Paula Bierma

Dinsdag 16 januari 2018 is in Coop supermarkt St. Jansklooster Hobma 'Zorg & Boodschappen' gelanceerd. Wethouder Wim Brus van de gemeente Steenwijkerland gaf bij supermarkteigenaar Jan Obe Hobma met het doorknippen van het lintje van de koffietafel, officieel het startsein van het bijzondere project.

"Naast boodschappen doen is de supermarkt ook een plek waar je met mensen makkelijk een praatje maakt, het sociale aspect is belangrijk en zo hebben alle partijen er baat bij”, aldus Wim Brus.

Het concept 'Zorg en Boodschappen'
"Ik maak me zorgen over mijn oude buurman. Eigenlijk zou er eens iemand van een zorginstantie bij hem moeten kijken. Maar ook de vraag hoe je aan een alarmknop komt om je hals of pols, voor als je een keertje valt als je alleen thuis bent. En wat zijn de kosten van allerlei vormen van zorg of voorzieningen?" Het is niet altijd makkelijk de weg in 'zorgland' te vinden en daardoor is 'Zorg en Boodschappen' ontstaan.

De supermarkt is een plek in het eigen dorp waar mensen zich thuis voelen, waar het vertrouwd is. Een mooie plek om hulp aan te bieden en gelijk een stukje gezelligheid te beiden.

Coop Hobma in Sint Jansklooster is de vijfde supermarkt waar dit initiatief is gestart in Steenwijkerland. Deze keer in samenwerking met Comité Welzijn Ouderen Sint Jansklooster, Zorggroep Oude en Nieuwe Land, Sociaal Werk De Kop. Bij de feestelijke opening was er een boeket bloemen voor de supermarkthouder, omdat de medewerking vanuit de eigen supermarkt in het dorp erg gewaardeerd wordt.

Meer informatie via het e-mailadres: mantelzorg@sociaalwerkdekop.nl of 0521-745080.

Op de foto de initiatiefnemers en wethouder Wim Brus. (v.l.n.r..: Paula Bierma van Sociaal Werk De Kop, Inge Schuurman van Zorggroep Oude en Nieuwe Land, Jan Obe Hobma van de Coop, Jannie van Benthem met kleindochter van Comité Welzijn Ouderen en wethouder Wim Brus).

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 16.01.18 | 16.30 UUR
Vandaag:
31° | 20°
Meer weer...
Morgen:
32° | 20°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.32172 s