Zaterdag 21.07.18 | 10.42 uur

Sportgala in de Meenthe: Woensdag 17 januari 2018

Nominaties Sportverkiezingen 2017 bekend

De genomineerden voor de sportverkiezingen van de gemeente Steenwijkerland zijn bekend. De jury heeft meerdere kandidaten aangewezen, zowel in de categorie sportvrouw, sportman als sportploeg van het jaar 2017.

Bij de sportvrouwen zijn genomineerd schaatsenrijdster Ineke Dedden uit Wanneperveen (nationaal kampioen geworden op het natuurijs vande Weissensee), Jolanda de Nekker uit Baars (kringkampioene ZZ-dressuur) en trailrunster Stella Petric uit Tuk, die als eerste is geëindigd in een klassement over alle grote wedstrijden.

In de categorie sportman zijn de drie genomineerden Mark Prinsen uit Wanneperveen (winnaar van brons tijdens het NK shorttrack op de 1000 meter en succesvol in de relay), zeiler Bjarne Bouwer uit Giethoorn (Europees kampioen in de Nacra 15 en vijfde van de wereld), alsmede roeier Obbe Tibben uit Onna, die triomfeerde in roeiregatta’s en nationaal en Europees kampioen werd in het indoor roeien.

Bij de sportploegen zijn de nominaties gegaan naar de korfballers van Noveas uit Steenwijk (kampioen geworden en gepromoveerd naar de derde klas), het voetbalteam van SVBS ’77 uit Belt-Schutsloot (gepromoveerd naar de vierde klas) en het tweede elftal van d’Olde Veste, dat in een topcompetitie (hoofdklasse) kampioen werd en bij de beste vier van het land eindigde.

De ontknoping is op het Sportgala op woensdag 17 januari in De Meenthe. Het evenement staat voor het zestiende achtereenvolgende jaar op het programma. Presentatie door Jannes Mulder en Ysbrand Visser.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 08.01.18 | 13.05 UUR


advertentie

Vandaag:
25° | 15°
Meer weer...
Morgen:
25° | 15°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.20775 s